current views are: 2

15 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση15:34

Χαμός στη Βουλή με άγριο επεισόδιο ΚΚΕ – Χρυσής Αυγής (Bίντεο)

Μαλλιά κουβάρια έγιναν πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ με αφορμή εμπρηστικές δηλώσεις του Γιάννη Λαγού που αφορούσαν στα οικονομικά του Κομμουνιστικού Κόμματος. 

Δημοσίευση 15:34’
αρθρο-newpost

Μαλλιά κουβάρια έγιναν πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ με αφορμή εμπρηστικές δηλώσεις του Γιάννη Λαγού που αφορούσαν στα οικονομικά του Κομμουνιστικού Κόμματος. 

Μαλλιά κουβάρια έγιναν πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ, με αφορμή εμπρηστικές δηλώσεις του Γιάννη Λαγού που αφορούσαν στα οικονομικά του Κομμουνιστικού Κόμματος. Οι εκφράσεις που ακούστηκαν είναι έξω και πέρα από κάθε πρηγούμενο, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων, Γιώργος Βαρεμένος, να διακόψει προσωρινά τη συνεδρίαση. 

Όλα ξεκίνησαν στην ομιλία του Γιάννη Λαγού, ο οποίος σε μια αποστροφή του έκανε λόγο για σκάνδαλα της Siemens, ήδη από το 1989.

«Η Siemens χρηματοδοτούσε τον Χίτλερ», απάντησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ, για να ακολουθήσει η έντονη κριτική από τον βουλευτή της Χ.Α. στα οικονομικά του Περισσού.

«Όταν οι σύντροφοι του ΚΚΕ πουν σε ποια off shore εταιρία έχουν πουλήσει τον τηλεοπτικό τους σταθμό θα μιλήσουμε», είπε μέσα σε ένταση και πρόσθεσε « εμένα και τη ΧΑ δεν μας φόβισαν μασκοφόροι και κουκουλοφόροι, δεν θα μας φοβίσουν τα τσιράκια του συστήματος».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους βουλευτές του ΚΚΕ να φωνάζουν προς εκείνους της ΧΑ «είστε μαχαιροβγάλτες, φονιάδες και δολοφόνοι» και τους τελευταίους να αντιδρούν αντιστοίχως.  

Ο  Γιώργος Βαρεμένος, που εκείνη την ώρα προήδρευε του Σώματος, απείλησε ότι φωνάξει τον φρούραρχο για να σταματήσει τον χαμό και τελικά αναγκάστηκε να διακόψει για πέντε λεπτά την συνεδρίαση.

Μάλιστα, στο περιστατικό ενεπλάκησαν και βουλευτές άλλων κομμάτων, με τον Νίκο Μανιό του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει στους δημοσιογράφους πως:

Ήμουν στο καφενείο εκείνη την ώρα και ακούγοντας τις φωνές πήγα και τους είπα να βγουν έξω και ότι δεν τους φοβόμαστε. Εκείνοι απειλούσαν τον Σκουρλέτη και άλλους… Κάποια στιγμή ήρθε ο Κασιδιάρης για να αποσυμφορήσεις τη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με τον Λαγό. Μου είπε να μην ασχολούμαι! Η Βουλή όμως δεν ανήκει σε αυτούς! Ήρθαν και από τη ΝΔ, η Βούλτεψη και ο Βρούτσης και μου είπαν να φύγω για να μη με χτυπήσει ο Λαγός.

Πήγαν να πιαστούν στα χέρια

Στο περιστατικό, ενεπλάκη σύμφωνα με πληροφορίες και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος φέρεται να κατηγόρησε τη Χ.Α. ότι «πουλάει προστασία σε ξενοδοχεία».

Σε κάθε περίπτωση, οι απίστευτες αυτές σκηνές θυμίζουν έντονα τις άγριες εικόνες που έζησε πριν δυο χρόνια η Βουλή, με χυδαίες εκφράσεις και ένταση που λίγο έλειψαν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις εντός της Ολομέλειας.   

Εν τω μεταξύ, μέσα στο κομφούζιο υπήρξε και ένα άσχημο περιστατικό με τον Χρήστο Κατσιώτη του ΚΚΕ να σπρώχνει την Παναγιώτα Δριτσέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί η βουλευτής επιχείρησε να ηρεμήσει τον συνάδελφό της, λέγοντάς του ότι δεν πρέπει να αντιδρά με αυτό τον τρόπο καθώς ουσιαστικά παίζει το παιχνίδι της Χ.Α. Όπως είπε η ίδια η κ. Δριτσέλη στο newpost, μέσα στην ένταση της στιγμής, ο συνάδελφός της επέλεξε να αντιδράσει στα όσα του είπε, σπρώχνοντάς την.  Σύμφωνα πάντως με άλλες πληροφορίες ο κ. Κατσώτης φέρεται να της απάντησε: «Εσείς φταίτε εσείς, είστε αυτοί που τους νομιμοποίησατε»  


σχετικα αρθρα