current views are: 5

16 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση17:57

Επιστολή Κοτζιά στους αρχηγούς για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

Προτάσεις για πιθανά ονόματα που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά στη διαπραγμάτευση για την επίλυση τους ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Δημοσίευση 17:57’
αρθρο-newpost

Προτάσεις για πιθανά ονόματα που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά στη διαπραγμάτευση για την επίλυση τους ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Προτάσεις για πιθανά ονόματα που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά στη διαπραγμάτευση για την επίλυση τους ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Η κίνηση αυτή προκαλεί ερωτήματα για τις διπλωματικές συνομιλίες που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τους προέδρους των πολιτικών κομμάτων, ο κ. Κοτζιάς τούς ζητά να να αποστείλουν τις απόψεις τους σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. 

Το θέμα αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος,  κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με την αναφορά μέλους του κ. Μιχαλολιάκου. Όπως τόνισε, σχετική συζήτηση είχε προηγηθεί τουν Ιούλιο στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και, καθώς οι συζητήσεις είναι απόρρητες, ο κ. Κοτζιάς έστειλε επιστολή στα κόμματα υπενθυμίζοντάς τους ότι εκκρεμεί η απάντησή τους στο θέμα της ονομασίας. 

Ο κ. Κούτρας ανέφερε:

Στο πλαίσιο του τελευταίου Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (22.07.2015), οι συζητήσεις στο οποίο προβλέπονται από τον Νόμο και είναι απόρρητες, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ζήτησε από τους Εκπροσώπους των παρισταμένων κομμάτων να αποστείλουν τις απόψεις τους σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα αυτό του Υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς απέστειλε σχετική επιστολή προς όλα τα κόμματα, υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί η απάντησή τους για το θέμα αυτό.


σχετικα αρθρα