ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: Από το 2016 θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ

Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου 2015, 19:02 / Ανανεώθηκε 17 Οκτωβρίου 2015, 22:13
Αλεξιάδης: Από το 2016 θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από το 2016 με Φόρο Ακίνητης Περιούσιας προαναγγέλλει  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από το 2016 με Φόρο Ακίνητης Περιούσιας προαναγγέλλει  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως τόνισε στην ''Καθημερινή της Κυριακής'' θα δοθούν κίνητρα για να υπερισχύσει η χρήση του «πλαστικού χρήματος», επισημαίνοντας ότι στόχος είναι ο πολίτης να καταναλώνει το 100% του εισοδήματος του με την κάρτα

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, ο νέος φόρος θα έχει προοδευτική κλίμακα και θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας με αφορολόγητο όριο τις 50 χιλιάδες ευρώ εμπορικής αξίας.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός αποκάλυψε ότι ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα αντικατασταθεί από σταθερά φορολογικά μέτρα.

«Δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια υπόθεση φοροδιαφυγής», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  ενώ επανέλαβε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή του ΦΠΑ στο 13% και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που εξετάζονται.

Για το θέμα, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα, τόνισε ακόμη ο κ. Αλεξιάδης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις και σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, με μετατόπιση των βαρών από τα μικρά και φθηνά οχήματα, στα μεγάλα και ακριβά, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Μέσα στο 2016, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, ώστε να κάνουμε το σύστημα πιο δίκαιο» δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός, που αναγνώρισε ότι το τρέχον σύστημα τελών κυκλοφορίας περιέχει λάθος παραδοχές.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις, εξήγησε ότι οι επιβαρύνσεις θα πρέπει να είναι πιο φιλικές, προκειμένου να καθίσταται πληρωτέο το επίμαχο πρόστιμο. «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής» ξεκαθάρισε, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr