ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούρλος: Υπονόμευση των επικουρικών συντάξεων

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2015, 12:53 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2015, 13:10
Μπούρλος: Υπονόμευση των επικουρικών συντάξεων
Facebook Twitter Whatsapp

Για υπονόμευση των επικουρικών συντάξεων με το νέο ασφαλιστικό έκανε λόγο το μέλος της Επιτροπής Σοφών, κ. Δημήτρης Μπούρλος σε συνέντευξή του στην έκπομπή του ΣΚΑΪ, «Ακραίως» με τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για υπονόμευση των επικουρικών συντάξεων με το νέο ασφαλιστικό έκανε λόγο το μέλος της Επιτροπής Σοφών, κ. Δημήτρης Μπούρλος σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ FM, «Ακραίως» με τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Δεν θα πρέπει λόγω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος να καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις. Η ρήτρα θα μειώσει τις επικουρικές συντάξεις, αυτό είναι μια πραγματικότητα. Ωστόσο, όσο υπάρχουν έσοδα και ασφαλιστικές εισφορές θα υπάρχουν και επικουρικές. Οδεύουμε πάντως προς έναν ενιαίο φορέα για επικουρικές και ένα ταμείο για όλους» εξήγησε ο κ. Μπούρλος.

Σχετικά με τα όρια ηλικίας, το μέλος της Επιτροπής Σοφών διευκρίνισε ότι τα όρια ανέβηκαν και είτε θα βγαίνει κάποιος στα 67 στη σύνταξη, ή στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης και αυτό αφορά όλους τους ασφαλισμένους ανεξαιρέτως.

O κ. Μπούρλος εξήγησε ότι εξέφρασε την διαφωνία του στην Επιτροπή για το πόρισμα του ασφαλιστικού καθώς ήταν αντίθετος στο «σουηδικό μοντέλο που επιχειρούν να εφαρμόσουν μσχετικά με την κύρια σύνταξη», ενώ εκτιμά ότι οι επικουρικές πρέπει να παραμείνουν αυτόνομες σε τρία ταμείο. Τέλος, διαφώνησε κάθετα με τον επαναυπολογισμό τω ν σημερινών συντάξεων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr