ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Δεν υπάρχουν περιθώρια μειώσεων σε συντάξεις

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2015, 13:36 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2015, 14:12
Κουρουμπλής: Δεν υπάρχουν περιθώρια μειώσεων σε συντάξεις
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι συντάξεις είναι σε ένα επίπεδο που δεν θεωρώ ότι είναι υψηλό έτσι ώστε να έχει πολλά περιθώρια πολλά για να γίνουν περικοπές», δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Πρακτορείο Fm.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Οι συντάξεις είναι σε ένα επίπεδο που δεν θεωρώ ότι είναι υψηλό έτσι ώστε να έχει πολλά περιθώρια πολλά για να γίνουν περικοπές», δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Πρακτορείο Fm.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι «πρέπει να δούμε τα ζητήματα των περικοπών με πολύ μεγάλη προσοχή, πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια έτσι ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες επιλογές», ενώ προσέθεσε ότι σημερα «η αγοραστική δύναμη του κόσμου είναι στα χαμηλά και η οικονομία, όσες περικοπές κι αν κάνεις για να εχει προοπτική, έχει ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα αγοραστικής δύναμης».

«Η κατάσταση δεν δημιούργησε θετική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και πρέπει να τα δούμε σε συνεργασία με τους θεσμούς, έτσι ώστε το αναπτυξιακό πρόγραμμα για το οποίο μιλάμε να δώσει προοπτική», είπε ο υπουργός, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για μείωση της επιχορήγησης των δήμων».

Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα στήριξης των κοινωνικών δομών των δήμων, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες με αυτές τις δομές, το κράτος πρέπει διαρκώς να τους στηρίζει γιατί οι δήμοι οικοδομούν το κοινωνικό κράτος, είπε ο υπουργός.

Ο κ.Κουρουμπλής προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί σε συνεργασία με τους δήμους και τα κόμματα, η επαναθεσμοθέτηση του Καλλικράτη με βάση τις αδυναμίες που η ίδια η ζωή γέννησε έτσι ώστε να να γίνει πιο λειτουργικός, πιο αναπτυξιακός, πιο ουσιαστικός ως θεσμός, ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που να μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις και στην οικονομία και στην κοινωνία και στην οικονομία.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι σύντομα θα κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο για την αλλαγή της διαδικασίας οικονομικού ελέγχου των δήμων με ανεξαρτησία από τη διοίκηση έτσι ώστε να γίνεται με σωστό τρόπο, διότι, όπως είπε το οικονομικό παρατηρητήριο δημιουργούσε προβλήματα παρά έλεγχε τη σωστή κατανομή των δαπανών, ενώ διαβεβαίωσε ότι ότι χρήματα έχουν παρθεί από τους δήμους σε μία δύσκολη στιγμή, δεν υπάρχει λόγος να μην επιστραφούν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr