ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Το σκληρότερο ασφαλιστικό που έχουμε διαβάσει

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2015, 16:38 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2015, 16:38
Θεοχάρης: Το σκληρότερο ασφαλιστικό που έχουμε διαβάσει
Facebook Twitter Whatsapp

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης με αφορμή τα όσα έχουν γίνει γνωστά για το νέο ασφαλιστικό. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης με αφορμή τα όσα έχουν γίνει γνωστά για το νέο ασφαλιστικό. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως «όσα έχουν ακουστεί σχετικά με το ασφαλιστικό δεν μας βρίσκουν καθόλου σύμφωνους», χαρακτήρισε τα  48 προαπαιτούμενα, «“ζέσταμα” για τα μέτρα που έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση« και έκανε λόγο για το «πιο σκληρό ασφαλιστικό που έχουμε διαβάσει».

Σε αυτό το πλαίσιο διαμήνυσε πως το Ποτάμι θα ασκήσει σκληρή κριτική στη Βουλή,  «καθώς έχει την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου εξαιρέσεις στα ταμεία και οι μειώσεις δεν πρέπει να γίνουν με βάση τις ονομαστικές τιμές των συντάξεων του 2010».

«Δεν μπορείς να κάνεις τόσο σκληρές και επώδυνες αλλαγές και να μην είναι όλοι μέσα και δεν μπορείς να μιλάς για μείωση 2% στις ονομαστικές τιμές του 2010 που σήμερα μετά τις μειώσεις είναι μεγαλύτερες», είπε χαρακτηριστικά.

Αιχμές άφησε και κατά της Γενικής Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, λέγοντας πως «θα μπορούσε να λειτουργήσει και με το σημερινό τρόπο, όμως τώρα η σχεδιαζόμενη θεσμική αναβάθμιση είναι απαραίτητη για να ξεπεράσουμε τα σημερινά προβλήματα».

Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι και ο ίδιος κατά τη θητεία του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν δέχτηκε ποτέ τα σημειώματα για τοποθετήσεις διευθυντών που είχε πάρει ενώ καταλόγισε στην διάδοχο του «πολύ μικρή ανεξαρτησία» επειδή λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, δέχτηκε να διορίσει τους περιφερειακούς διευθυντές εσόδων με βάση το μοίρασμα που είχαν κάνει τα κόμματα του τότε κυβερνητικού συνασπισμού.

«Όλη η δημοσία διοίκηση λειτουργεί χάριν των κομμάτων και δη των κυβερνητικών και έτσι υποτάσσεται στον εκλογικό κύκλο και είναι πιο επιεικής πριν τις εκλογές και πιο αυστηρή μετά, όπως και οι κυβερνήσεις», είπε ο κ. Θεοχάρης χαρακτηρίζοντας τις εκάστοτε πιέσεις για τον διορισμό διευθυντών «την πιο σοβαρή παρέμβαση η οποία καταστρέφει όλο το ηθικό της δημόσιας διοίκησης», ενώ πρόσθεσε: 

Όσοι γυρίζουν στα επιτελεία των κομμάτων δεν έχουν κανένα άλλο τρόπο να εξελίξουν την καριέρα τους προς τα πάνω διότι δεν έχουν τα προσόντα και τις ικανότητες κι έτσι όταν κάποιος ξέρει ότι κέρδισε τη θέση του, όχι χάρη στην αξία του αλλά γιατί έχει φίλο τον Α ή τον Β, όταν αυτός ο Α η ο Β του το ζητήσει, θα τον βοηθήσει.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr