current views are: 3

21 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση13:48

Βαρύ το πρόγραμμα του Ολάντ στην Αθήνα – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Φορτωμένο θα είναι το πρόγραμμα του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Δημοσίευση 13:48’
αρθρο-newpost

Φορτωμένο θα είναι το πρόγραμμα του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Φορτωμένο θα είναι το πρόγραμμα του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση προσδοκά πολλά από την επίσκεψη του γάλλου προέδρου, και εδώ και αρκετές ημέρες εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για την προετοιμασία της. Υπενθυμίζεται πως η υποστηρικτική του στάση στις προσπάθειες για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήταν άκρως σημαντική για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσβλέπει και σε επενδύσεις με γάλλους επιχειρηματίες

Την ίδια ώρα, τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα αλλά και στη Βουλή θα είναι δρακόντειαΠερίπου 2.500 αστυνομικοί έχουν διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει ο γάλλος Πρόεδρος θα κλείνουν για ώρα. Θα προηγείται εξονυχιστικός έλεγχος όλων των σημείων από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη τα οποία θα επισκεφθεί.

Επίσης, ελικόπτερα θα πετούν συνεχώς για τον από αέρος έλεγχο των διαδρομών του κ. Ολάντ. Πολύ αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν και στη Βουλή την Παρασκευή, όπου ο γάλλος Πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της παραμονής του κ. Ολάντ στη Βουλή, θα απαγορεύεται η μετακίνηση υπαλλήλων στο εσωτερικό της, ενώ θα πρέπει από νωρίς να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους.

Το πρόγραμμα του Ολάντ

Ο γάλλος πρόεδρος καταφθάνει στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 16:50 της Πέμπτης, όπου θα τον υποδεχθεί με κάθε επισημότητα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Από εκεί οι κ.κ. Τσίπρας και Ολάντ θα κατευθυνθούν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα τους υποδεχθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και θα καταθέσουν στεφάνι.

Στη συνέχεια, ο Φρανσουά Ολάντ και η επίσημη αντιπροσωπεία θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Στις 18:00 θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση ανάμεσα στον γάλλο πρόεδρο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, ενώ στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή παρασημοφόρησης του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Στις 20:00 η ελληνική αντιπροσωπεία θα παραθέσει στον κ. Ολάντ επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Βαρύ» θα είναι το πρόγραμμα του γάλλου προέδρου και την Παρασκευή

Στις 8:30 θα συναντηθεί με επιχειρηματίες στην Πρεσβεία της Γαλλίας, ενώ στις 09:45 ο Φρανσουά Ολάντ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου. 

Στις 12:15 ο Φρανσουά Ολάντ θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο, ενώ στη συνέχεια μαζί με τον πρωθυπουργό θα επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης

Στο Μουσείο θα τον ξεναγήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετά θα παραθέσει προς τιμήν του γεύμα

Στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τελετή ανακήρυξης του Φρανσουά Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα του Ιδρύματος. 

Στις 16:00 ο γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Γαλλική Σχολή, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας. Στις 17:30 αναμένεται να επισκεφθεί την έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Κοράλλια».

Η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί στις 19:00, οπότε και θα αναχωρήσει για το Παρίσι με ειδική πτήση.


σχετικα αρθρα