ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε το 90% των προαπαιτουμένων - Παραμένουν «αγκάθια»

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2015, 12:59 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2015, 16:25
Ολοκληρώθηκε το 90% των προαπαιτουμένων - Παραμένουν «αγκάθια»
Facebook Twitter Whatsapp

Άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα εκκρεμή ζητήματα στις επαφές με τους δανειστές κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του άτυπου Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Το ΚΥΣΟΙΠ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προχώρεσε «σε συνολική ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης των μέτρων που περιέχονται στη συμφωνία με τους δανειστές επισημαίνοντας ότι «διαπιστώθηκε ο ιδιαίτερα ικανοποιητικός βαθμός ανταπόκρισης των υπουργείων και όλων των εμπλεκόμενων Φορέων με αποτέλεσμα ο βαθμός υλοποίησης να προσεγγίζει το 90% των δράσεων που αφορούσαν το χρονικό διάστημα έως και τα μέσα Οκτωβρίου».

Τονίζεται ακόμη ότι η ύπαρξη ορισμένων εκκρεμών ζητημάτων (όπως για παράδειγμα το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων) οφείλεται «στην πολυπλοκότητα τους καθώς και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα με τους θεσμούς», ενώ σημειώνεται ότι για τα θέματα αυτά οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η κυβέρνηση γνωστοποιεί ότι «έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας». 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr