current views are: 4

3 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:15

Ιγγλέζη: Πιέσεις στην κυβέρνηση από τις πρεσβείες ΗΠΑ και Καναδά για τις Σκουριές

Δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές, ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη. 

Δημοσίευση 12:15’
αρθρο-newpost

Δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές, ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη. 

Δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές, ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη

«Ο ίδιος ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας χθες το βράδυ διέψευσε ότι υπάρχει απόφαση που να αφορά τις Σκουριές. Δεν ξέρω τι παιχνίδια παίζονται και προκαταβάλλονται αποφάσεις του ΣτΕ από διάφορα μέσα και μάλιστα από διεθνή πρακτορεία. Την είδηση αυτή τη διέρρευσε το Reuters» είπε η κ. Ιγγλέζη, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως δεν έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση για τα μεταλλεία χρυσού. 

Η κ. Ιγγλέζη ανέφερε ακόμα πως  είναι σε ισχύ η προσωρινή απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ, η οποία ακυρώνει την εντολή του υπουργού κ. Σκουρλέτη για παύση εργασιών και υπογράμμισε ότι η τελική απόφαση πρέπει να εκδοθεί άμεσα:

Πρέπει να εκδοθεί όσο γίνεται νωρίτερα διότι καταστρέφεται ένας τόπος με μια προσωρινή απόφαση του Τμήματος Αναστολών. Και είναι πολύ μεγάλη η καταστροφή και αυτό το αποδεικνύουν τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει ότι τα τελευταία χρόνια ασκείται, στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και στη σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, μια πίεση από τις πρεσβείες του Καναδά και των ΗΠΑ στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες εξόρυξης και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει.


σχετικα αρθρα