ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα έντασης η ΚΕΦΕ - Τι αποφάσισε για τις εκλογές στη ΝΔ

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2015, 19:29 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2015, 22:15
Σε κλίμα έντασης η ΚΕΦΕ - Τι αποφάσισε για τις εκλογές στη ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

1284 κάλπες σε 885 εκλογικά κέντρα στο εσωτερικό και 44 κάλπες σε χώρες της Ε.Ε. θα βγάλουν τον νέο αρχηγό της ΝΔ, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Πάνου Ρασσιά

1284 κάλπες σε 885 εκλογικά κέντρα στο εσωτερικό και 44 κάλπες σε χώρες της Ε.Ε. θα βγάλουν τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα. 

Η σημερινή συνεδρίαση δεν ήταν από τις πιο ανέφελες, καθώς ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε θέμα ότι κάποιος από τα κεντρικά γραφεία της Συγγρού τηλεφώνησε στον πρώην βουλευτή Αχαίας κ. Μπεκίρη για να του ζητήσει να στηρίξει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η πλευρά Μητσοτάκη θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα για την αξιοποίηση των κεντρικών γραφείων του κόμματος από την πλευρά Μεϊμαράκη για την προεκλογική εκστρατεία. Την ίδια άποψη διατύπωσε και ο εκπρόσωπος του Άδωνι Γεωργιάδη υπενθυμίζοντας ότι πρώτος έβαλε θέμα για την αξιοποίηση των κεντρικών γραφείων.

Η πλευρά Μεϊμαράκη κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και το καταδικάζει, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αυτός που αμέσως μετά την προκήρυξη των εσωκομματικών εκλογών πρότεινε στους άλλους τρεις συνυποψηφίους του, να χρησιμοποιούν τα γραφεία της Συγγρού.

Ο εκπρόσωπος του Άδωνι Γεωργιάδη στη σημερινή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κατήγγειλε επίσης ότι ο πρώην ΓΓ Εθελοντών και εν ενεργεία μέλος της ΠΕ κ. Σιάνης χθες αποπειράθηκε να έρθει στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού αλλά του απαγόρευσαν αρχικά την είσοδο και τελικά του επετράπη να εισέλθει μετά από παρέμβαση του διευθυντή του κόμματος κ. Τσιμάρα.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε άγνοια του περιστατικού και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να γίνει ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έδωσε εντολή στους άντρες της ασφάλειας να εμποδίσουν την είσοδο στον κ. Σιάνη. Άγνοια  δηλώνει και η πλευρά Μεϊμαράκη σημειώνοντας παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος τη δουλειά που είχε την τελείωσε και η γραμματεία του δεν υπάρχει πια.

Επιπλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης με επιστολή του στους άλλους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ ζητά σε πιο σκληρό ύφος τη διεξαγωγή debate ή εθνικών συνδιασκέψεων αφήνοντας αιχμές και για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου του κόμματος παρότι είναι υποψήφιος.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη απαντώντας στην επιστολή του Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρουν τα εξής: «Το καταστατικό της ΝΔ το οποίο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και πρώτος ο Β. Μεϊμαράκης έχει θίξει το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρήσουμε όλοι. Καμία αντικαταστατική ενέργεια δεν θα γίνει αποδεκτή. Θα τηρήσουμε μέχρι κεραίας το καταστατικό παρά τις προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες ορισμένων. Δεν θα φέρουμε στο προσκήνιο ζητήματα παραπολιτικής και όλα όσα ανατροφοδοτούν την εσωτερική ένταση».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr