current views are: 4

13 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:09

Πνέει τα μένεα η Ζωή για την «αποκαθήλωση» της Επιτροπής Χρέους – Σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα και Βούτση

Την οργή και την απογοήτευσή της για την απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκο Βούτση, να καταργήσει την επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, εκφράζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δημοσίευση 12:09’
αρθρο-newpost

Την οργή και την απογοήτευσή της για την απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκο Βούτση, να καταργήσει την επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, εκφράζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Την έντονη οργή της για την απόφαση του νυν Προέδρου της Βουλής να καταργήσει την επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Νίκο Βούτση.

Κατά την ομιλία της σήμερα στην αίθουσα της Γερουσίας σε συνέδριο της  Διεθνούς Ένωσης Συνταγματολόγων για το Δημόσιο Χρέος, η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα της καταργηθείσας πλέον Επιτροπής. Η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη ντροπή την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, κατηγορώντας τον κ. Βούτση ότι προσπαθεί να παρεμποδίσει την έρευνά της, ενώ -όπως είπε- τα πορίσματά της έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης διεθνώς. 

«Όταν παρεμποδίζουμε την έρευνα του δημοσίου χρέους, του τρόπου που επιβάλλονται αδυσώπητα και κοινωνιοκτόνα μέτρα, όταν κινητοποιούνται οι θεσμοί για την ισοπέδωση της κοινωνίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, τότε δεν μπορεί παρά να κριθούμε όλοι από την ιστορία», τόνισε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για «σκοτεινές περιόδους και ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών».

Όπως υπογράμμισε, στόχος είναι «να φιμωθεί κάθε φωνή που αποκαλύπτει τι συμβαίνει στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ άφησε αιχμές και κατά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία είχε υποστηρίξει νωρίτερα ότι πρέπει να προστατευτούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αμέσως μετά το το πέρας του συνεδρίου της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων η κυρία Κωσνταντοπούλου έστρεψε με νέες δηλώσεις τα βέλη της σε Τσίπρα και Βούτση, λέγοντας:

Η χθεσινή απόφαση της Βουλής να σταματήσει το λογιστικό και νομικό έλεγχο του χρέους αποτελεί απόφαση υπονόμευσης των εθνικών, κοινωνικών και δημοκρατικών συμφερόντων. Κάποιοι δεν θέλουν να ολοκληρωθεί ο λογιστικός έλεγχος και να συνεχιστεί η έρευνα της αντισυνταγματικότητας των μέτρων και των παράρνομων ενεργειών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναρωτήθηκε γιατί η Βουλή και ο Πρωθυπουργός σταματούν τον έλεγχο που προβλέπεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο και αποτελεί «διαπραγματευτικό χαρτί» της χώρας, ενώ κατέληξε επισημαίνοντας: «Πόσα ακόμα έχουν αποφασίσει να ξεπουλήσουν και να παραδώσουν; Πόσο ακόμα θα παραβιάζουν τη δημοκρατική εντολή του δημοψηφίσματος».

Τουιτερική επίθεση σε Τσίπρα και Βούτση

Είχαν προηγηθεί αναρτήσεις της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, όπου εξαπέλυσε επίσθεση στον Νίκο Βούτση, στον Πρωθυπουργό αλλά και στους νεομνημονιακούς όπως τους χαρακτήρισε, προειδοποιώντας ότι η απάντηση της θα έρθει με επίσημο και νόμιμό τρόπο. «Μέχρι τότε», σημειώνει, «ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία επιτροπής».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου συνέχισε σήμερα στον ίδιο τόνο την κριτική της κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας της διεθνούς Ένωσης Συνταγματολόγων, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη ντροπή» να κηρύξει τη λήξη των εργασιών της Επιτροπής.

«Ο πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να παρεμποδίσει την έρευνά της» είπε και πρόσθεσε:

Όταν παρεμποδίζουμε την έρευνα του δημοσίου χρέους, και του τρόπου με τον οποίο επιβάλλονται αδυσώπητα και κοινωνιοκτόνα μέτρα , όταν κινητοποιούνται οι λεγόμενοι θεσμοί για την ισοπέδωση της κοινωνίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων τότε δεν μπορεί παρά να κριθούμε όλοι από την ιστορία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, ακολουθεί διαφορετικό βηματισμό, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί δημόσια. Ωστόσο, με τις πράξεις του επιχειρεί να «ξηλώσει το πουλόβερ» της κυρίας Κωνσταντοπούλου και να επαναπροσδιορίσει τη λειτουργία της Βουλής στα δικά του μέτρα. 

Κάπως έτσι, κατά την ημέρα της απεργίας, κοινοποίησε στην κοινοβουλευτική διαύγεια την απόφασή του να βάλει τέλος στις εργασίες της επιτροπής.

Ολόκληρη η απόφαση


σχετικα αρθρα