current views are: 3

15 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση18:26

Στο πλευρό του Τζιτζικώστα ο «καραμανλικός» Αρβανιτόπουλος

Ένας από τους στενότερους συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή και αυθεντικός εκπρόσωπος της καραμανλικής πτέρυγας.

Δημοσίευση 18:26’
αρθρο-newpost

Ένας από τους στενότερους συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή και αυθεντικός εκπρόσωπος της καραμανλικής πτέρυγας.

Ένας από τους στενότερους συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή και αυθεντικός εκπρόσωπος της καραμανλικής πτέρυγας, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ξεκαθάρισε σήμερα πως στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην βουλευτής Πειραιά Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε τοποθετηθεί από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή  Διευθυντής στο Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής και Εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, ενώ αποτελούσε βασικό μέλος του πρωινού καφέ του Μεγάρου Μαξίμου για την περίοδο 2004-2009. 

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο πρώην Υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ρ/σ Αθήνα 9.84, «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εκφραστεί από μια νέα μεταμνημονιακή ηγεσία που μπορεί να δώσει όραμα και ελπίδα στη μεταμνημονιακή Ελλάδα και να έχει την ικανότητα να να συνθέτει όλες τις ιδεολογικές πτέρυγες της παράταξης». 

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος χαρακτηριστικά ανέφερε:

Οι αλλαγές πρέπει να εκφραστούν με μια σκυτάλη στη νέα γενιά. Μια παρεμφερής διαδικασία ήταν όταν ο κ. Τσίπρας άφησε πίσω του τον κ. Αλαβάνο και έδωσε μια νέα πνοή στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εμείς χρειαζόμαστε να περάσουμε στην νέα γενιά, να αλλάξουμε σελίδα και ακόμα περισσότερο για να αποκτήσει η ΝΔ δύναμη πρέπει να έχει δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να έχει μια μεταμνημονιακή ηγεσία, μια ηγεσία η οποία δεν έχει φθαρεί, δεν έχει συνθλιβεί στις συμπληγάδες του μνημονίου, μια ηγεσία που μπορεί να δώσει όραμα, ελπίδα και προοπτική για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Πιστεύω μια τέτοια ηγεσία είναι αυτή που εκφράζει ο Α. Τζιζτικώστας, ο οποίος θεωρώ ότι θα προχωρήσει και στην αναγκαία σύνθεση μετά μιας ομάδας η οποία θα εκφράζει όλες τις ιδεολογικές πτέρυγες αυτής της μεγάλης πολυσυλλεκτικής παράταξης. 

Μάλιστα, ο κ. Αρβανιτόπουλος επισήμανε πως με Πρόεδρο τον Απόστολο Τζιτζικώστα και με αντιπροέδρους πολιτικούς οι οποίοι εκφράζουν ιδεολογικές πτυχές και πτέρυγες της ΝΔ, όπως ο κ. Μητσοτάκης που εκφράζει επάξια τη φιλελεύθερη πτέρυγα, κάποιοι από εμάς που εκφράζουμε την κεντροδεξιά καραμανλική πτέρυγα, ο κ. Βορίδης τη δεξιά πτέρυγα, θα υπάρξει η αναγκαία σύνθεση μιας ομάδας που μπορεί να νικήσει τον Τσιπρα, να δώσει προοπτική ενότητα στην παράταξη  στην πράξη και ελπίδα και όραμα στη χώρα, για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. 


σχετικα αρθρα