current views are: 4

16 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:58

Απειλές των Πυρήνων της Φωτιάς κατά Πανούση: «Είναι στόχος μας»

Σε κείμενο με την υπογραφή του Χρήστου Τσάκαλου αναφέρεται ότι ο Γ. Πανούσης μπαίνει στο στόχαστρο της οργάνωσης

Δημοσίευση 15:58’
αρθρο-newpost

Σε κείμενο με την υπογραφή του Χρήστου Τσάκαλου αναφέρεται ότι ο Γ. Πανούσης μπαίνει στο στόχαστρο της οργάνωσης

Ευθείες απειλές κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση εξαπέλυσε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μέσω κειμένου που φέρει την υπογραφή του Χρήστου Τσάκαλου, ενώ ακολούθησε ανακοίνωση για το θέμα και από τον αδερφό του, Γεράσιμο.

Στο κείμενο που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα Athens Indymedia αναφέρεται ότι ο Γ. Πανούσης μπαίνει στο στόχαστρο της οργάνωσης και χαρακτηρίζεται ως «κατά φαντασίαν πρωθυπουργός».

Το μέλος της ΣΠΦ κατηγορεί τον πρώην υπουργό για ψέματα αλλά και τη στάση που έχει κρατήσει πριν και μετά την ανάληψη υπουργικών καθηκόντων ενώ τον  χαρακτηρίζει «χρήσιμο ηλίθιο».

Αναλυτικά το κείμενο του Χρ. Τσάκαλου έχει ως εξής:

Χρήστος Τσάκαλος (ΣΠΦ)-Για την επιστροφή της αλήθειας

Την ώρα που η εξουσία εδραιώνει την παγκόσμια δικτατορία του φόβου και προετοιμάζει μια νέα αντιτρομοκρατική σταυροφορία, με αφετηρία τους ισλαμοφασίστες του ISIS, ο – κατά φαντασίαν – πρωθυπουργός Πανούσης συνεχίζει το σόου…

Γέμισαν οι δεξαμενές κοινωνικού ελέγχου – εφημερίδες, τηλεοράσεις – με λάσπη, ψέματα και ανύπαρκτες συνομιλίες…

Ο Πανούσης έγραψε ένα φθηνό μυθιστόρημα – ρεβάνς για την απόλυσή του από την κυβέρνηση. Οι ιδιοκτήτες του ψέματος, καναλάρχες και μεγαλοεκδότες, ανακάλυψαν στο πρόσωπό του έναν χρήσιμο ηλίθιο και σκηνοθέτησαν ένα “σκάνδαλο”, πάνω στο τίποτα…

Όμως, ο ψεύτης τις πρώτες μέρες χαίρεται… και όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

Μέχρι χθες, ο Πανούσης ήταν απλά ένας χαμαιλέοντας ψευτοδιανοούμενος του συστήματος. Από σήμερα, μπορεί να μην αναβαθμίστηκε ως κυβερνητικό στέλεχος, αναβαθμίστηκε ΌΜΩΣ ως στόχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, και όσων αγωνίζονται για την ελευθερία… Τα ψέματά του τον έχουν στοχοποιήσει ανεπιστρεπτί…

Κι αυτό δεν είναι απειλή. Γιατί, σε αντίθεση με τον Πανούση, η συνέπεια και η ιστορία του αναρχικού αντάρτικου πόλης δε λέει ποτέ ψέματα…

Γεράσιμος Τσάκαλος: Ο Πανούσης είναι στόχος μας

Στην δική του ανακοίνωση ο Γεράσιμος Τσάκαλος μεταξύ άλλων αναφέρει αρχικά πως «σε μια περίοδο όπου εκτυλίσσονται γεγονότα έντονης πολιτικής και ιστορικής σημασίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ένα ματαιόδοξο ανθρωπάκι όπως ο Γ. Πανούσης, θεώρησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να περιφέρει στα media το παράπονο για τη στέρηση της υπουργικής του θέσης».

Ενώ συμπληρώνει πως «το γεγονός που με αναγκάζει να τοποθετηθώ δημόσια, είναι η προσπάθειά του να εμπλέξει εμένα και τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε αυτά τα μυθιστορηματικά παραληρήματά του. Οπότε για πρώτη και ελπίζω τελευταία φορά, θα αναφερθώ συνοπτικά στα ψέματα που ο ίδιος διοχετεύει στα media με τη μορφή δήθεν συνομιλιών».

Ο Γεράσιμος Τσάκαλος στη συνέχεια αναφέρει πως ποτέ δεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παναγιώτη Λάμπρου καθώς εκείνη την περίοδο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Κλείνοντας γράφει πως «ο Πανούσης όντως ήταν, είναι και θα είναι στόχος του αντάρτικου πόλης για τις επιλογές που έχει κάνει». Ο αδελφός του, Χρηστος Τσάκαλος αναφέρει πως «ο Πανούσης έγραψε ένα φθηνό μυθιστόρημα – ρεβάνς για την απόλυσή του από την κυβέρνηση. Οι ιδιοκτήτες του ψέματος, καναλάρχες και μεγαλοεκδότες, ανακάλυψαν στο πρόσωπό του έναν χρήσιμο ηλίθιο και σκηνοθέτησαν ένα “σκάνδαλο”, πάνω στο τίποτα» και συμπληρώνει στη συνέχεια πως «τα ψέματά του τον έχουν στοχοποιήσει ανεπιστρεπτί».


σχετικα αρθρα