ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνηση 20 βουλευτών της ΝΔ για μεταβατικό πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Δημοσίευση 23 Νοεμβρίου 2015, 19:30 / Ανανεώθηκε 24 Νοεμβρίου 2015, 01:39
Κίνηση 20 βουλευτών της ΝΔ για μεταβατικό πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Facebook Twitter Whatsapp

Ζυμώσεις επί ζυμώσεων γίνονται από χθες το απόγευμα στη Νέα Δημοκρατία, μετά την αναβολή της ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου, με νέες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ύπαρξη κειμένου, το οποίο υπεγράφη από τουλάχιστον 20 βουλευτές από όλη την Ελλάδα, στο οποίο προτείνονταν η άμεση σύγκληση της ΚΟ του κόμματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζυμώσεις επί ζυμώσεων γίνονται από χθες το απόγευμα στη Νέα Δημοκρατία, μετά την αναβολή της ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου, με νέες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ύπαρξη κειμένου, το οποίο υπεγράφη από τουλάχιστον 20 βουλευτές από όλη την Ελλάδα, στο οποίο προτείνονταν η άμεση σύγκληση της ΚΟ του κόμματος.

Συζητήσεις, ωστόσο, που προηγήθηκαν του συγκεκριμένου κειμένου φέρονται να περιλαμβάνουν εκτός από την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρόταση, αν και εφόσον η εκλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα, να υπάρξει μεταβατικός πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, η θητεία του οποίου θα διαρκούσε για έξι μήνες. 

Θιασώτης της συγκεκριμένης πρότασης ήταν και ο βουλευτής της Β' περιφέρειας Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου, ο οποίος επιβεβαιώνει στο Newpost ότι υπήρχε αυτό το κείμενο, υπογεγραμμένο από 20 τουλάχιστον βουλευτές της παράταξης, το οποίο, όμως, τελικά δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, καθώς ενημερώθηκαν ότι υπήρχε σημαντικό ενδεχόμενο για σύγκληση της ΚΟ αύριο, όπως τελικά επιβεβαιώθηκε και θα λάβει χώρα στις 7 το απόγευμα.

Ερωτηθείς από το Newpost για το αν υπήρξε κάποια πρόταση για συγκεκριμένο πρόσωπο, o κ. Καράογλου ανέφερε ότι δεν έπεσε κανένα όνομα για τον μεταβατικό επικεφαλής της ΚΟ στο τραπέζι των συζητήσεων ανάμεσα στους βουλευτές. 

Υπήρξαν, ωστόσο, κάποιες πληροφορίες ότι το όνομα του προτεινόμενου ως μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη, χωρίς, αυτό, όμως να επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά...