ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκότσης στο newpost: «Επιτυχής η ανακεφαλαιοποίηση» - Αποκλείει κούρεμα καταθέσεων

της Αγγελικής Λάζου - Δημοσίευση 11 Δεκεμβρίου 2015, 15:36 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2015, 21:42
Γκότσης στο newpost: «Επιτυχής η ανακεφαλαιοποίηση» - Αποκλείει κούρεμα καταθέσεων
Facebook Twitter Whatsapp

Επιτυχή χαρακτηρίζει στο newpost την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην πρώτη του δήλωση από την ανάληψη των καθηκόντων  του ως Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Χαράλαμπος Γκότσης. 

Επιτυχή χαρακτηρίζει στο newpost την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην πρώτη του δήλωση από την ανάληψη των καθηκόντων  του ως Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Χαράλαμπος Γκότσης

Με αφορμή και την απάντηση του Πρωθυπουργού από βήματος βουλής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποκλείει το κούρεμα των καταθέσεων. Παράλληλα, ο κ. Γκότσης εκτιμά ότι μετά και τη συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια το τραπεζικό σύστημα θα επανέλθει στην κανονικότητα.

Αναλυτικά η δήλωση του

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν επιτυχής αφού ταυτοχρόνως αύξησε το μετοχικό κεφάλαιο με τη συμμετοχή ιδιωτών και ελαχιστοποίησε την ανάγκη κεφαλαίων από το Τ.Χ.Σ. Οι 4 συστημικές τράπεζες κατάφεραν να δώσουν σήμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι στο ραντάρ τους.

Παράλληλα, με πληρότητα και ταχύτητα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου των ενημερωτικών δελτίων της επιτροπής κεφαλαιαγοράς πριν την 31η Δεκεμβρίου ώστε να μην περάσουμε στο Bail- in και τις γνωστές συνέπειες. Με την επιτυχή ρύθμιση και των κόκκινων δανείων το τραπεζικό σύστημα θα περάσει στην κανονικότητα. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr