ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντινόπουλος: Είστε φιλελεύθεροι στα δάνεια και κομμουνιστές στους επιμελητές

Δημοσίευση 15 Δεκεμβρίου 2015, 15:55 / Ανανεώθηκε 15 Δεκεμβρίου 2015, 15:39
Κωνσταντινόπουλος: Είστε φιλελεύθεροι στα δάνεια και κομμουνιστές στους επιμελητές
Facebook Twitter Whatsapp

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια αλλά και το νέο μισθολόγιο εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια αλλά και το νέο μισθολόγιο εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Γιατί επιλέξατε το νεοφιλελεύθερο μοντέλο «Ραχόι +» και όχι το μικτό Ιρλανδικό μοντέλο, όπως σας προτείναμε;», είπε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφερόμενος στα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και ρώτησε ακόμα «αν το νομοσχέδιο προβλέπει πως αν ένας επιχειρηματίας έχει μόνο ένα κόκκινο δάνειο και κάποια άλλα εξυπηρετούμενα, «κοκκινίζουν» και τα εξυπηρετούμενα δάνειά του;»

Επίσης απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας για το ποια είναι η πρόβλεψή του για τα κόκκινα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ρώτησε αν θα αναλάβει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία.

«Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διαπράξατε μία μεγάλη πολιτική απάτη: τον Απρίλιο ο κ.Μιχελής δήλωνε πως οι τράπεζες δεν χρειάζονται νέα κεφάλαια, ενώ πριν από λίγες ημέρες ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε πως από την ανακεφαλαιοποίηση έχασαν το δημόσιο και οι πολίτες. Την ίδια απάτη επαναλαμβάνετε σήμερα με τα κόκκινα δάνεια: είστε έτοιμοι να το παραδεχθείτε;» τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιφάσεις ειδικά στο θέμα της παραχώρησης των αεροδρομίων. «Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πονεμένη ιστορία, σας εύχομαι το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και η φορολόγηση των αγροτών να σας έρθουν με έναν πόνο. Να ξέρετε όμως πως οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι η ιστορία σας είναι μία μεγάλη κοροϊδία κι ένα μεγάλο ψέμα», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μία γενική χαλαρότητα κι έναν ωχαδερφισμό των δημοσίων υπαλλήλων», σχολιάζοντας ότι αυξάνουν τους μισθούς μετακλητών και γενικών γραμματέων σε υπουργεία ενώ, όπως υπογράμμισε, βάζουν στο ενιαίο μισθολόγιο τους υπαλλήλους των επιμελητηρίων που δεν παράγουν δημόσια δαπάνη.

«Είστε φιλελεύθεροι στα δάνεια και κομμουνιστές στους επιμελητηριακούς υπαλλήλους. Αποφασίστε!» είπε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Τέλος, αναφορικά με το ΕΣΠΑ, έκανε λόγο για ένα φαραωνικό σύστημα υποστηρίζοντας πως «επειδή η κα Φωτίου και η κα Αντωνοπούλου δεν έχουν καλές σχέσεις τους «χάρισε» από μία ξεχωριστή επιτελική ομάδα! Με πόρους του ΕΠΑνΕΚ, που θα φτάσουν τα 100-150 εκ. ευρώ κόστος!», για να διερωτηθεί: «Τελικά, οι αλλαγές που θα φέρετε στο ΕΣΠΑ είναι προς όφελος των τελικών δικαιούχων ή για την εξυπηρέτηση ενός δικού σας γραφειοκρατικού συστήματος;»