ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταργείται το άρθρο για την ασέλγεια παρά φύση μεταξύ αρρένων

Δημοσίευση 22 Δεκεμβρίου 2015, 18:06 / Ανανεώθηκε 22 Δεκεμβρίου 2015, 18:34
Καταργείται το άρθρο για την ασέλγεια παρά φύση μεταξύ αρρένων
Paraskeuopoulos
Facebook Twitter Whatsapp

Δεκτή έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο μέχρι σήμερα τιμωρούσε την ασέλγεια παρά φύση (μεταξύ αρρένων).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεκτή έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο τιμωρεί την ασέλγεια παρά φύση (μεταξύ αρρένων).

Στην τροπολογία είχαν αντιταχθεί βουλευτές της ΝΔ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι υποστήριξαν ότι αν καταργηθεί το επίμαχο άρθρο τότε υπάρχει κίνδυνος να μείνει ατιμώρητη η ασέλγεια κατά ανηλίκων.  Ωστόσο ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος καθώς υπάρχουν σαφείς διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Την τροπολογία είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Β. Κατριβάνου, Κ. Δουζίνας, Αν. Καββαδία, Χρ. Καραγιαννίδης, Γ. Ψυχογιός, επισημαίνοντας ότι «η ύπαρξη της διάταξης αυτής στιγματίζει ποινικά μια κατηγορία ατόμων, ενώ διαιωνίζει και επιτείνει τις διακρίσεις και τον ρατσισμό σε βάρος τους».

Οι βουλευτές υποστηρίζουν πως πρόκειται για «απαρχαιωμένη διάταξη, την κατάργηση της οποίας έχουν προτείνει με απόφασή της η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ήδη από το 2004 και με σχετική σύστασή της η Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ήδη από το 2005, ενώ συνιστά πάγιο αίτημα τόσο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας όσο και του συνόλου των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας».