current views are: 9

5 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση10:10

Βούλτεψη για Κατρούγκαλο: Ιδού η επιτομή της κωλοτούμπας

Σφοδρή κριτική ασκεί στον Γιώργο Κατρούγκαλο η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη. 

Δημοσίευση 10:10’

Σφοδρή κριτική ασκεί στον Γιώργο Κατρούγκαλο η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη. 

Σφοδρή κριτική ασκεί στον Γιώργο Κατρούγκαλο η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη. Αναφερόμενη στις προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό έκανε λόγο για άλλη μια επιτομή της κωλοτούμπας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, ο σφόδρα αντιμνημονιακός, που ξεκίνησε την αντιμνημονιακή του καριέρα μιλώντας στους «αγανακτισμένους» του Συντάγματος και ξιφουλκώντας κατά των δανειστών από την τηλεόραση, αυτός που δεν θα μιλούσε ποτέ με την τρόικα, αυτός που δεν θα έμενε στη θέση του αν δεν γίνονταν σεβαστές οι κόκκινες γραμμές του, πέρασε χθες τη μέρα του περιφέροντας μαζί με το δικό του σώμα και το «σώμα του εγκλήματος».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στις 7 Οκτωβρίου αποκαλούσε την αύξηση των εισφορών «εμβαλωματική λύση» και δυο μήνες αργότερα, στις 13 Δεκεμβρίου, υπεραμυνόταν της αύξησης των εισφορών.

Κατόπιν, κατέθεσε την πρότασή του για το Ασφαλιστικό στην «τρόικα» και κατέληξε να δίνει συνέντευξη στην ΕΡΤ, αποκαλώντας… «κανίβαλους» τα κόμματα της αντιπολίτευσης και… άδικο το ΕΚΑΣ, για το οποίο μόλις στις 21 Οκτωβρίου έλεγε ότι δεν καταργείται!

Η σύγχυση επεκτάθηκε χθες και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς ο μεν κ. Κατρούγκαλος, στις 13 Δεκεμβρίου, δήλωνε ότι «δεν είναι συνταγματικά ανεκτό να συνδέεται με εισοδηματικά κριτήρια η εθνική σύνταξη» και χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Γεροβασίλη, με θριαμβική δήλωσή της, ξεκαθάριζε ότι «οι εισφορές συνδέονται πλέον με το φορολογητέο εισόδημα και σταματά το σύστημα της αυθαίρετης κλιμάκωσης ανάλογα με τα χρόνια εργασίας για όλες τις κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών»!

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια επιτομή της κωλοτούμπας και ιδού οι αποδείξεις δια δηλώσεων Γ. Κατρούγκαλου:

13 Νοεμβρίου 2014, Action 24.

-Καλό θα ήταν να δημιουργηθεί ένα κίνημα που να στηρίξει και να συμμετέχει στις θετικές δράσεις.

-Πώς το εννοείτε το κίνημα;

Κόσμος στο δρόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο, για να υποστηρίξει όσα θετικά θα κάνει, διότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.

-Όταν θα κυβερνάει να τον κατεβάσει;

-Όταν κυβερνάει εννοώ. Ο Αλλιέντε, το ’73, είχε εκλεγεί με ποσοστό περίπου ανάλογο με αυτό που προβλέπω εγώ ότι θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – 36% ο Αλλιέντε και 32% ο δεξιός αντίπαλός του. Με 151 βουλευτές δεν μπορείς να κάνεις τις ριζικές αλλαγές που θέλει ο τόπος, αν δεν έχεις μαζί σου την κοινωνία.

-30 Νοεμβρίου 2014, SKAI TV. «Αν αυτοί πάνε σε μονομερείς ενέργειες και διακόψουν τη χρηματοδότηση δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Το 90% του χρέους το χρωστάμε στην Ευρώπη και στο ΔΝΤ και αν μας κόψουν τη χρηματοδότηση δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους».

-12 Δεκεμβρίου 2014, BLUE SKY. «Αν οι δανειστές τραβήξουν στα άκρα θα οδηγηθούμε σε οδυνηρό διαζύγιο. Αν αυτοί κάνουν επιθετική κίνηση, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην πάρουν τα λεφτά τους πίσω».

-13 Δεκεμβρίου 2014. MEGA Σ/Κ. «Για την εσωτερική πολιτική δεν θα ρωτήσουμε κανέναν, θα καταργήσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου».

-26 Ιανουαρίου 2015, SKAI τηλεόραση. «Δεν θα μιλήσουμε με την τρόικα, θα θέσουμε στα θεσμικά όργανα τις θέσεις μας. Θα ζητήσουμε χρόνο για συνολική διαπραγμάτευση. Εμείς και οι ΑΝΕΛ δεν θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η αξιολόγηση και γι’ αυτό βρήκαμε σημείο επαφής».

-28 Ιανουαρίου 2015, τηλεόραση Άλφα. «Δεν περνάει πια της Γερμανίας όπως της πέρναγε».

-29 Ιανουαρίου 2015, SKAI. «Όσοι περίμεναν από μας κωλοτούμπα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Θέλουμε να συμφωνήσουμε εκ νέου με τους εταίρους μας και αυτό δεν μπορεί να γίνει με την τρόικα».

-13 Φεβρουαρίου 2015, Ραδιόφωνο Alpha. «Πάμε για συμφωνία. Ο λόγος που δεν δεχόμαστε παράταση της υφιστάμενης κατάστασης είναι γιατί, αν δεχόμαστε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να δεχτούμε ότι θα ακολουθήσει και η αξιολόγηση και αξιολόγηση σημαίνει ότι εμείς θα έπρεπε να αποδείξουμε ότι θα εφαρμόσουμε αυτό που εμείς καταδικάζουμε το μνημόνιο. Αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε».

-20 Φεβρουαρίου 2015, ραδιόφωνο του Alpha: «Δεν θα υποχωρήσουμε ρούπι από την ουσία των θέσεών μας. Έχουμε πει ότι έχουμε κόκκινες γραμμές».

-22 Φεβρουαρίου 2015, SKAI. «Εγώ δεν θα μείνω στη θέση μου αν αυτά που λέω εγώ κόκκινες γραμμές δεν πρόκειται να γίνουν σεβαστά».

-23 Φεβρουαρίου 2015, MEGA. «Αυτό το τετράμηνο εμείς δεν εφαρμόζουμε τα μνημόνια, εφαρμόζουμε την πολιτική μας».

-24 Φεβρουαρίου 2015, ΒΗΜΑ fm. «Δημιουργική ασάφεια σημαίνει ότι ο κ. Σόιμπλε βλέπει σ’ αυτή τη συνέχιση του μνημονίου γιατί αυτό θέλει. Εμείς βλέπουμε την εφαρμογή των δικών μας πολιτικών. Και οι δύο αναγνώσεις εξαιτίας της δημιουργικής ασάφειας είναι επιτρεπτές και σκόπιμα θεμιτές από το κείμενο».

-24 Φεβρουαρίου 2015, ΑΝΤΕΝΝΑ. «Εννοείται ότι είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».

-18 Μαρτίου 2015, REAL fm. «Όχι δεν το έχω συζητήσει με τους δανειστές, αν το έκανα αυτό θα αναιρούσα τον ρόλο μου ως υπουργός μιας εκλεγμένης κυβέρνησης. Δεν λειτουργούμε με την άδεια των δανειστών».

-19 Μαρτίου 2015, ΑΝΤΕΝΝΑ. «Αν δεχόμασταν να αξιολογηθούμε στη βάση του Μνημονίου, είναι σα να δεχόμαστε το Μνημόνιο όπως ήταν. Δεχθήκαμε τη δημιουργική ασάφεια γιατί το αρχικό δίλημμα ήταν ή υπογράφεις τη συνέχιση του μνημονίου ή ξαφνικός θάνατος».

-20 Μαρτίου 2015, Παραπολιτικά fm: «Έχουμε μερικές κόκκινες γραμμές που είναι η ουσία της πολιτικής μας και σε αυτό είμαστε ανυποχώρητοι».

-12 Ιουνίου 2015. «Εμείς όμως δε θέλουμε οποιαδήποτε συμφωνία, θέλουμε μια συμφωνία που να εξασφαλίζει και ότι θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία, θα έχει δηλαδή αναπτυξιακά και όχι υφεσιακά χαρακτηριστικά, θέλουμε συμφωνία που να μειώνει το χρέος και θέλουμε συμφωνία που δε θα ρίχνει τα βάρη, πάλι, στους πιο αδύναμους φτωχούς, στη μεσαία τάξη».

-6 Ιουνίου 2015, SKAI. «Είτε θα έχουμε τίμια συμφωνία ή δεν θα έχουμε καμιά συμφωνία».

-8 Ιουνίου 2015, “Ενικός”. «Δεν θα πληρώνουμε τις δόσεις του ΔΝΤ αν δεν υπάρξει συμφωνία».

-30 Ιουνίου 2015, REAL fm. «Η απειλή του “Όχι”, τους έχει κάνει να υποχωρήσουν. Φανταστείτε ένα βροντερό όχι».

-25 Σεπτεμβρίου 2015, προσερχόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Οριζόντιες μειώσεις συντάξεων όπως έκαναν οι άλλοι δεν θα κάνουμε. Εμείς θέλουμε τα ισοδύναμά μας να προκύπτουν από την αρχιτεκτονική του συστήματος».

-7 Οκτωβρίου 2015, μετά από συνάντηση με πρωθυπουργό. «Για να εξηγήσω με απλά λόγια, αντί να μειώσουμε τις επικουρικές συντάξεις, όπως επιβάλλει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ή να βρούμε ισοδύναμα αυξάνοντας τις εισφορές -που θα μπορούσε να ήταν μια εναλλακτική λύση, αλλά ουσιαστικά δεν θα έλυνε οριστικά το ζήτημα, αλλά μόνο εμβαλωματικά και για φέτος- θέλουμε να λύσουμε και αυτό το θέμα μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».

-7 Οκτωβρίου 2015, Βουλή, Προγραμματικές δηλώσεις. «Δεν θα επιβάλουμε οριζόντιες μειώσεις και θα εξασφαλίσουμε τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα».

-21 Οκτωβρίου 2015. «Θα εγγυηθούμε την προστασία του συνόλου της κύριας και της επικουρικής σύνταξης» / «Ισοδύναμη προστασία με αυτήν του ΕΚΑΣ. Δεν καταργείται τίποτα, απλώς αλλάζει το σύστημα».

-13 Δεκεμβρίου 2015, Real News. «Δεν συγκυβερνούμε με τους δανειστές τη χώρα» / «Όποια και αν είναι η αρνητική επίδραση τυχόν αύξησης των εισφορών, δεν συγκρίνεται με το υφεσιακό αποτέλεσμα που θα έχει η δωδέκατη μείωση συντάξεων» / «Δεν είναι συνταγματικά ανεκτό να συνδέεται με εισοδηματικά κριτήρια η εθνική σύνταξη».

 

 


σχετικα αρθρα