current views are: 13

8 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση16:30

Αυτά είναι τα ονόματα που «παίζουν» για το νέο ΕΣΡ

Τα ονόματα που αποτελούν βάση συζήτησης για την διαμόρφωση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έχουν τεθεί επί τάπητος στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. 

Δημοσίευση 16:30’

Τα ονόματα που αποτελούν βάση συζήτησης για την διαμόρφωση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έχουν τεθεί επί τάπητος στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. 

Τα ονόματα που αποτελούν βάση συζήτησης για την διαμόρφωση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έχουν τεθεί επί τάπητος στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Όπως προβλέπει ο Κανονισμός, ο Πρόεδρος Νίκος Βούτσης, έχει καταλήξει και προτείνει τα πρόσωπα πάνω στα οποία θα γίνει η ζύμωση μεταξύ των κομμάτων προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης και να μπορέσει να λειτουργήσει στη πράξη το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Σύμφωνα με τις διαρροές που δεν διαψεύδονται και εμμέσως επιβεβαιώνονται από τη Προεδρία, τα ονόματα που έχουν προταθεί είναι:

  • Ο Γιώργος Πλειός, Πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ.
  • Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης, Πανεπιστημιακός. Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Μορώνης και Μακρυδημήτρης που είχαν διατελέσει υψηλότατα στελέχη της ΝΕΡΙΤ και παραιτήθηκαν λόγω της μη προβολής της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το 2014
  • Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
  • Ο Βασίλης Καραποστόλης, Πανεπιστημιακός.
  • Ο Ροδόλφος Μορώνης , Δημοσιογράφος.
  • Ο Γιάννης Τζανετάκος, δημοσιογράφος, ο οποίος υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος του Αθήνα 9.84.
  • Ο Λαοκράτης Βάσσης, Ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και συγγραφέας.
  • Η Φανή Πετραλιά, Δημοσιογράφος και γραμματέας μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
  • Ο Ανδρέας Νοταράς, Πανεπιστημιακός.

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να υπάρξουν αλλαγές, καθώς για να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, κάθε κόμμα όπως για παράδειγμα το Ποτάμι, θα μπορεί να προτείνει κάποιο επιπλέον πρόσωπο. Εξάλλου, από τα παραπάνω πρόσωπα, μόνο τα έξι μπορούν να τοποθετηθούν (η επιτροπή αριθμεί επτά μέλη και η θητεία του ενός δεν έχει λήξει ακόμα).

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, την ερχόμενη εβδομάδα, αφού προηγουμένως έχει εκλεγεί νέος πρόεδρος της ΝΔ. Κάπως έτσι η σκέψη της κυβέρνησης για αλλαγή του νόμου και την απεμπλοκή του ΕΣΡ από τη διαδικασία έχει απομακρυνθεί.


σχετικα αρθρα