ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδειασμα και από Φίλη στον Τριανταφυλλίδη για τα δίδακτρα

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2016, 19:35 / Ανανεώθηκε 13 Ιανουαρίου 2016, 19:35
Άδειασμα και από Φίλη στον Τριανταφυλλίδη για τα δίδακτρα
Facebook Twitter Whatsapp

«Προσωπικές θέσεις» χαρακτήρισε την άποψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποστάσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη που με άρθρο του στην «Αυγή» τάχθηκε υπέρ της επιβολής διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, πήρε μετά τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υπουργός τις χαρακτήρισε «προσωπικές θέσεις που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας».

Σύμφωνα με τον Ν. Φίλη «ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος διεξάγεται ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική επιταγή για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, στο οποίο όλοι οι μαθητές θα φοιτούν χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις». 

Όπως επισήμανε, «μέλημα της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, η οποία έχει υποστεί βάναυση κακοποίηση από τις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, καθώς και η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ώστε τα παιδιά μας να έχουν τη μόρφωση που τους αξίζει».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr