current views are: 8

14 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση11:40

Σβίγκου: Συνταγματική επιταγή η διασφάλιση της δωρεάν εκπαίδευσης

«Είναι και συνταγματική επιταγή, αλλά και μέγιστη κοινωνική ανάγκη το πώς θα διασφαλιστεί καλύτερα και πληρέστερα ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης. Σε αυτό είμαστε απόλυτοι ως ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» αναφορικά με της απόψεις του βουλευτή Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για τη δημόσια παιδεία.

Δημοσίευση 11:40’

«Είναι και συνταγματική επιταγή, αλλά και μέγιστη κοινωνική ανάγκη το πώς θα διασφαλιστεί καλύτερα και πληρέστερα ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης. Σε αυτό είμαστε απόλυτοι ως ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» αναφορικά με της απόψεις του βουλευτή Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για τη δημόσια παιδεία.

«Είναι και συνταγματική επιταγή, αλλά και μέγιστη κοινωνική ανάγκη το πώς θα διασφαλιστεί καλύτερα και πληρέστερα ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης. Σε αυτό είμαστε απόλυτοι ως ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σχολιάζοντας της απόψεις του βουλευτή Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για τη δημόσια παιδεία

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», η κυρία Σβίγκου επεσήμανε:

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε βουλευτή να εκφράζει τις απόψεις του, γνωρίζοντας, βέβαια, ότι αυτές μπορεί να απέχουν τρομακτικά από τις συλλογικά διαμορφωμένες και χρόνια κατατεθειμένες απόψεις και θέσεις του κόμματός του. Υπάρχει απόλυτη αντίθεση σε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη, είτε μιλάμε για αύξηση της συνδρομής από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, είτε μιλάμε για την επιβολή διδάκτρων.

«Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι οι γονείς, όντως, πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να καλύψουν τις ελλείψεις της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως, επίσης, πληρώνουν υπέρογκα ποσά για μία εκπαίδευση, η οποία είναι καθαρά προσανατολισμένη στη βαθμοθηρία, έχει στον πυρήνα της ένα εξετασιοκεντρικό και ανταγωνιστικό σύστημα, το οποίο πρέπει να αλλάξουμε» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί υλικοτεχνικά το δημόσιο σχολείο, να αλλάξει η ίδια η φιλοσοφία της εκπαίδευσης και ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουν οι μαθητές.

«Μέσα από αυτή την μεταρρύθμιση, της οποίας ο εθνικός διάλογος έχει μόλις ξεκινήσει, θα πρέπει να μπουν οι βάσεις για μία τέτοια εκπαίδευση, η οποία και θα προάγει τη γνώση, αλλά και θα σέβεται τους μαθητές και τις μαθήτριες» τόνισε η κ. Σβίγκου και επισήμανε ότι υπήρξε η χθεσινή δεύτερη δήλωση του κ. Τριανταφυλλίδη, όπου ο ίδιος λέει ότι δεν στηρίζει σε καμία περίπτωση την επιβολή διδάκτρων.

«Και το κόμμα και η κοινοβουλευτική ομάδα και η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συμφωνία ως προς τους βασικούς άξονες πολιτικής για το επόμενο διάστημα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει κατατεθειμένη η πρόταση για το ασφαλιστικό. Προχωράμε στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και αμέσως μετά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου και πρόσθεσε ότι δίνεται ένας πολυεπίπεδος αγώνας και για ακόμα μεγαλύτερη επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου αλλά και στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να υπερασπιστούμε τα ελληνικά συμφέροντα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι σήμερα, στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του ως προς το ασφαλιστικό. «Όλο το προηγούμενο διάστημα βλέπαμε τη ΝΔ να κρύβεται πίσω από τους ανταγωνισμούς της για το ποιος θα βγει πρόεδρος του κόμματος. Έκρυβε τα χαρτιά της σχετικά με την πρόταση για το ασφαλιστικό. Τώρα πρέπει η ΝΔ να βγει να μας πει ακριβώς τι προτείνει ως προς το ασφαλιστικό, γιατί, πέρα από τη τρομολαγνεία ότι δήθεν μειώνονται οι συντάξεις, δεν έχει καταθέσει απολύτως τίποτα» επεσήμανε η κ. Σβίγκου και συμπλήρωσε ότι και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους, αντί να εξαντλούν τις παρεμβάσεις τους στην κινδυνολογία και τη στείρα καταγγελία.


σχετικα αρθρα