current views are: 9

15 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση12:59

Η Γερμανία στηρίζει το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό

Δήλωση στήριξης στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό από τη γερμανίδα υπουργό Εργασίας Αντρέα Νάλες, η οποία συναντήθηκε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο στο Παρίσι.

Δημοσίευση 12:59’

Δήλωση στήριξης στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό από τη γερμανίδα υπουργό Εργασίας Αντρέα Νάλες, η οποία συναντήθηκε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο στο Παρίσι.

Δήλωση στήριξης στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό από την υπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Αντρέα Νάλες, η οποία συναντήθηκε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο χθες στο Παρίσι.

«Ανταλλάξαμε απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνονται στο ασφαλιστικό σύστημα. Κατά βάση επικροτώ όσα προτείνει ο έλληνας υπουργός Εργασίας. Πιστεύω ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Νομίζω ότι είναι μια μεταρρύθμιση που αξίζει την υποστήριξη μας», είπε η γερμανίδα υπουργός.

Η γερμανική δήλωση έρχεται μετά  το χθεσινό Eurogroup όπου αν και δεν ήταν στην ατζέντα το ασφαλιστικό, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης περιμένουν να τοποθετηθούν πρώτα οι θεσμοί, υπήρξαν κάποια μηνύματα όπως αυτό του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, προσερχόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση, χαρακτήρισε «σοβαρή» την ελληνική πρόταση, τονίζοντας ότι ερευνάται η βιωσιμότητά του.

«Είναι μια σοβαρή πρόταση και είναι προφανές ότι έχουν εργαστεί σκληρα. Το θέμα είναι για την βιωσιμότητά του και το αν θα χρειαστούν χρήματα απο τον κρατικό προυπολογισμό. Πρέπει να δούμε αν θα είναι βιώσιμη λύση. Δεν υπάρχει κάτι απτό για σήμερα. Θα κάνουμε έναν απολογισμό που βρίσκεται η διαδικασία», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες αντιρρήσεις σε μία σειρά θεμάτων.

Από την πλευρά του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα και με δημοσίευμα της WSJ, φέρεται να θέτει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ως μια από τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Για ένα φιλόδοξο σχέδιο και βήμα προς τα εμπρός έκανε λόγο ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος που μίλησε χθες στο newpost.gr και ο οποίος εμπλέκεται στην τελική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. 

Τόνισε βεβαια πως λείπουν οι ποσοτικοποιήσεις του ασφαλιστικού και πως ακόμα είναι νωρίς για να πει κανείς αν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα. 


σχετικα αρθρα