current views are: 10

19 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση13:13

Συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη για συναίνεση μετά τον… πόλεμο (Βίντεο)

Πεζή έφτασε λίγο πριν από τις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος, Μακάριος Λαζαρίδης. 

Δημοσίευση 13:13’

Πεζή έφτασε λίγο πριν από τις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος, Μακάριος Λαζαρίδης. 

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η πρώτη – αναγνωριστική- συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία διεξήχθη στη σκιά του πολέμου  ανακοινώσεων και διαρροών για ρουσφέτια και διορισμούς.

Στον διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας  είπε ότι επιδιώκει συναίνεση σε σημαντικά ζητήματα. 

«Mια νεότερη γενιά μπορεί να προχωρήσει σε  μια πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα και ιδέες» τόνισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας προς τον κ. Μητσοτάκη ότι «η παρουσία σου εδώ κλείνει έναν κύκλο κακής παράδοσης από όταν ήμουν στη θέση που είσαι εσύ σήμερα,  μια παράδοση μή επικοινωνιας ανάμεσα σε δύο θεσμικούς παράγοντες του τόπου». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε:

Όποτε θες θα σου παράξω ενδελεχή ενημέρωση για τη χώρα. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι  θεσμικός πυλώνας για τη χώρα. 

«Βλέπω σε μια ειλικρινή συζήτηση και σε ποιότητα του πολιτικού διαλόγου», είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «το νέο ήθος πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας». «Διαφωνούμε σε πολλά, έχω έντονη ανησυχία για πολλά ζητήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπαρχει επικοινωνία», συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη συζήτηση ο πρωθυπουργός του έθεσε το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τονίζοντας πως «πρέπει να ξεμπλοκάρει και  να επιλεγεί καινούργιο για να προχωρήσουν οι άδειες». 

Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ΔΝΤ ενώ του ζήτησε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση. «Ττο πρόβλημα είναι η αδιαφάνεια», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.  

Δείτε το βίντεο:

 

 


σχετικα αρθρα