current views are: 11

22 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση05:10

Ο Τσίπρας σε συμπληγάδες- Η κοινωνία ζητάει ανάσες, οι δανειστές μέτρα

Πριν κάποια χρόνια, στις 4 του 2013, στον Ορχομενό, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφτεί τους αγρότες οι οποίοι βρισκόταν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις  και προκειμένου να τους μιλήσει, ανέβηκε πάνω στο αγροτικό του Γιάννη Βάγγου. 

Δημοσίευση 05:10’

Πριν κάποια χρόνια, στις 4 του 2013, στον Ορχομενό, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφτεί τους αγρότες οι οποίοι βρισκόταν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις  και προκειμένου να τους μιλήσει, ανέβηκε πάνω στο αγροτικό του Γιάννη Βάγγου. 

Πριν κάποια χρόνια, στις 4 του 2013, στον Ορχομενό, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφτεί τους αγρότες οι οποίοι βρισκόταν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις  και προκειμένου να τους μιλήσει, ανέβηκε πάνω στο αγροτικό του Γιάννη Βάγγου. Σήμερα, ο Α. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός. Ο Γ. Βάγγος, μέλος της επιτροπής αγροτών Βοιωτίας βρίσκεται και πάλι στους δρόμους και στα μπλόκα. 

Στους δρόμους, βρέθηκαν χθες και οι διαδηλωτές με τις… γραβάτες. Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, μηχανικοί, φοροτεχνικοί, φαρμακοποιοί. Πολλοί από αυτούς, δεν χωράει αμφιβολία, στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Τον Μάρτιο του 2014, ο Κωνσταντίνος Λουράντος  πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, απειλούσε ότι «11.000 φαρμακεία θα γίνουν ο τάφος της κυβέρνησης, 11.000 φαρμακεία θα γίνουν εκλογικά κέντρα». Από τότε ως σήμερα, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι… 

Στο εσωτερικό, ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται πιέσεις για να αποσύρει το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, το οποίο δεν είναι και ότι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί. 

Από το εξωτερικό η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για σκληρότερα μέτρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ζητούν περικοπές των κύριων συντάξεων, κάτι που διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας. Η Κριστίν Λαγκάρντ προέτρεψε τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει και σε άλλες μεταρρυθμίσεις, εκτός του ασφαλιστικού. Και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κινούμενος στα όρια της πολιτικής ευγένειας (για να μην πούμε ότι τα ξεπέρασε) ζήτησε να τηρούνται οι συμφωνίες εκστομίζοντας και το περίφημο πλέον «είναι η εφαρμογή ανόητε». 

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (ως κυβέρνηση) βρίσκεται αντιμέτωπος με κοινωνικές ομάδες με τις οποίες (ως αντιπολίτευση) συμπορεύτηκε και έδωσε κοινούς αγώνες, προβληματίζει ιδιαιτέρως το ανώτερο στελεχικό δυναμικό του κυβερνώντος κόμματος. Ενδεχομένως περισσότερο από το αν ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης δεν ψηφίσει το ασφαλιστικό, όπως απειλεί. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ζήσει και να κερδίσει εκλογές και χωρίς τον Μιχελογιαννάκη. Χωρίς τους πολίτες με τους οποίους συμπορεύτηκε χρόνια, δεν πάει πουθενά! Και αυτό το γνωρίζουν πολλοί καλά στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συμπληγάδες. Το ενδεχόμενο να στυλώσει τα πόδια και να συγκρουστεί με τους εταίρους, δεν θεωρείται πιθανό. Έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα και πρέπει να συνεχίσει. Να περάσει τη στενωπό, ελπίζοντας ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και η κοινή γνώμη θα μεταστραφεί, βλέποντας φως στο βάθος του μνημονιακού τούνελ. Αν θα τα καταφέρει, ο χρόνος θα το δείξει…

 


σχετικα αρθρα