current views are: 8

26 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση22:09

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εσείς υπογράψατε Μνημόνιο – Ήσασταν με τα τρακτέρ και πήγατε με το ΔΝΤ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον χαρακτηρισμό του από τον Πρωθυπουργό ως «ακραία νεοφιλελεύθερο», που ταυτίζεται με τις απόψεις των δανειστών.

Δημοσίευση 22:09’

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον χαρακτηρισμό του από τον Πρωθυπουργό ως «ακραία νεοφιλελεύθερο», που ταυτίζεται με τις απόψεις των δανειστών.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον χαρακτηρισμό του από τον Πρωθυπουργό ως «ακραία νεοφιλελεύθερο», που ταυτίζεται με τις απόψεις των δανειστών. «Εσείς είστε αυτός που υπογράψατε το τρίτο μνημόνιο. Πολύ απλά!» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη δευτερολογία του. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι και η ΝΔ έκανε διορισμούς με κομματικά κριτήρια, τονίζοντας ότι ως βουλευτής και υπουργός είχε στηλιτεύσει τις ποσοστώσεις. 

«Ενδιαφέρουσα η προσπάθειά σας να μας ταυτίσετε με το ΔΝΤ. Σας απαντώ: Εσείς είσαστε με τους δανειστές! Εσείς υπογράψατε τρίτο μνημόνιο. Σας υπογραμμίζω την αμφιθυμία σας σε σχέση με τον ΔΝΤ. Θυμίζω την επιστολή που στείλατε στο Ταμείο από τις 23 Ιουλίου του 2015» τόνισε  οκ. Μητσοτάκης, ενώ διάβασε τη συμφωνία στα αγγλικά, ειρωνευόμενος τον κ. Τσίπρα. 

Κατηγόρησε για στροφή τον κ. Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από τα τρακτέρ πήγε στο ΔΝΤ:

Ούτε με τα τρακτέρ είμαι, ούτε με το ΔΝΤ. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ, όταν τάζατε στους αγρότες. 

Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμές για τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αναφορικά με τις συντάξεις και τους μισθούς εξαπέλυσε και στην πρωτολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, όπου διεξάγεται η προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση γαι το ασφαλιστικό. O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ταξική αντίληψη, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν είναι κοστολογημένη. 

Σχολιάζοντας την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στη διακυβέρνηση επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ο απολογισμός είναι ο εξής: είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας».

«Οδηγήσατε τη χώρα στα όρια της εξόδου από την Ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες και επιλέξατε να διοργανώσετε μια φιέστα», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές του περασμένου Γενάρη τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τη χώρα», είπε στη συνέχεια και με αφορμή το ασφαλιστικό και την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο, στην οποία επιμένει η κυβέρνηση, απαντά: «Όταν τάζατε τη 13η σύνταξη δεν τα ξέρατε αυτά;»

Και συνέχισε: «όταν μιλούσατε για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης; την κατάργηση με ένα νόμο του μνημονίου; Ο κατάλογος είναι ατελείωτος» και τον κατηγόρησε ότι επιλέγει τον διχασμό των Ελλήνων.

«Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος, μας πάτε πολύ πίσω σε εποχές διχασμού που τόσο στοίχισαν στην πατρίδα μας».

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ «στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε κανένα δημοσιονομικό αίτημα για περικοπές των συντάξεων παρά μόνο για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις», ενώ χαρακτήρισε το παρόν σχέδιο μια στρεβλή και πολύ χειρότερη εκδοχή του νόμου 3863, του νόμου Βρούτση δηλαδή.

Στη συνέχεια τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν είναι κοστολογημένο, κατηγορώντας την ότι «η άρνηση και η αδυναμία σας να το κοστολογήσετε καθυστερεί τη διαπραγμάτευση».


σχετικα αρθρα