ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Γεωργιάδη για την παράσταση που βασίζεται στο βιβλίο του Ξηρού

Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου 2016, 15:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιανουαρίου 2016, 15:33
Ερώτηση Γεωργιάδη για την παράσταση που βασίζεται στο βιβλίο του Ξηρού
Facebook Twitter Whatsapp

Ερώτηση σχετικά με την παράσταση που «ανεβάζει» το Εθνικό Θέατρο με θέμα το βιβλίο του Σάββα Ξηρού, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ερώτηση σχετικά με την παράσταση που «ανεβάζει» το Εθνικό Θέατρο με θέμα το βιβλίο του Σάββα Ξηρού, και έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ ρωτά τους δύο υπουργούς (σ.σ. Αριστείδη Μπαλτά και Νίκο Φίλη) εάν θεωρούν ότι «η δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης από το Εθνικό Θέατρο βασισμένης στο αυτοβιογραφικό βιβλίο ενός τρομοκράτη, προάγει τον πολιτισμό και σε επέκταση προωθεί υγιή και αξιόπιστα πρότυπα για τις επόμενες γενιές;»

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτή τελείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Θεάτρου, καθώς σκοπός του βάσει του άρθρου 1, παρ. 2 του νόμου 2273/1994 αποτελεί η ανάπτυξη, προαγωγή, προβολή και διάδοση της θεατρικής τέχνης ως ψυχαγωγικού, παιδαγωγικού και πολιτιστικού παράγοντα της κοινωνικής ζωής» και τονίζει ότι «οι πόροι του Εθνικού Θεάτρου βάσει του άρθρου 3, παρ. 18 του ίδιου νόμου προέρχονται από την ετήσια επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού, συνεπώς απορρέουν από έσοδα του ίδιου του φορολογούμενου πολίτη».

Όπως επισημαίνει το αν θα το παρακολουθήσουν ή όχι οι μαθητές βαρύνει τους Συλλόγους Διδασκόντων γι’ αυτό και ρωτά τους υπουργούς «σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές-τριες της Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης δε θα παρακολουθήσουν ένα θεατρικό έργο που βασίζεται στις απόψεις και ιδέες ενός τρομοκράτη».

Επίσης, ερωτώνται αν το Εθνικό Θέατρο έχει χρηματοδοτήσει και αν ναι με ποιο ποσό τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου του Σάββα Ξηρού και τέλος ποιο είναι το κόστος της συγκεκριμένης παράστασης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr