ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ζωή Gate» με μαγνητοφωνήσεις καταγγέλλει υπάλληλος της Βουλής

Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου 2016, 20:53 / Ανανεώθηκε 2 Φεβρουαρίου 2016, 21:32
«Ζωή Gate» με μαγνητοφωνήσεις καταγγέλλει υπάλληλος της Βουλής
Facebook Twitter Whatsapp

Εξακολουθεί να μαίνεται η κόντρα μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των υπαλλήλων της Βουλής, με την πρώην Πρόεδρο της Βουλής να τους στέλνει στη Δικαιοσύνη και τους υπαλλήλους να κάνουν λόγο για «εκδικητικές ενέργειες» και να την κατηγορούν ότι τους μαγνητοφωνούσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξακολουθεί να μαίνεται η κόντρα μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των υπαλλήλων της Βουλής, με την πρώην Πρόεδρο της Βουλής να τους στέλνει στη Δικαιοσύνη και τους υπαλλήλους να κάνουν λόγο για «εκδικητικές ενέργειες» και να την κατηγορούν ότι τους μαγνητοφωνούσε.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου φέρεται να έχει στείλει και εξώδικο στην προϊσταμένη  Υπηρεσίας  της Βουλής,  με την οποία ζητά εξηγήσεις για την «έξωση» της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος  από συγκεκριμένα γραφεία. 

Μάλιστα, στο τέλος του 2015, η προϊσταμένη της συγκεκριμένης Υπηρεσίας ζήτησε νομική υποστήριξη από την Βουλή για τις ενέργειες εις βάρος της από την πρώην Πρόεδρο της Βουλής. 

«Σας διαβιβάζω την από 23-12-2015 εξώδικη δήλωση, πρόσκληση και διαμαρτυρία της τέως Προέδρου της Βουλής, κας Ζωής Κωνσταντοπούλου και του επιστημονικού της συνεργάτη κ. Κων/νου Ζηκογιάννη, η οποία παρελήφθη σήμερα και ώρα 15.00 από υπάλληλο της Υπηρεσίας Γραφείων Βουλευτών και αφορά ενέργειες μελών της Υπηρεσίας μας, οι οποίες έλαβαν χώρα σε συνέχεια εντολών του Προέδρου της Βουλής», αναφέρει και προσθέτει: «Επειδή ανακύπτει μείζον θέμα για την ορθή λειτουργία της Υπηρεσίας Γραφείων Βουλευτών, καθώς και ζήτημα της νομικής προστασίας των Υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε να παρασχεθεί η αναγκαία νομική υποστήριξη».

Άλλος υπάλληλος της Βουλής, σε αναφορά προς το προεδρείο, καταγγέλλει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι μαγνητοφωνούσε τη συνομιλία τους. 

«Θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι η ίδια ηχογραφούσε τη συνομιλία παρόλο που δεν συναίνεσα ποτέ σε αυτό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το παράνομο της πράξης αυτής» αναφέρει η συγκεκριμένη υπάλληλος στην αναφορά της στις 19/1/16. 

Είχε προηγηθεί, η άρνηση της ίδιας να παραλάβει εξώδικο το οποίο δεν απευθυνόταν στην ίδια. 

«Επειδή αρνήθηκα να παραλάβω το έγγραφο –διότι δεν απευθυνόταν σε μένα- χειρογράφως συμπλήρωσε το όνομά μου ως δεύτερο αποδέκτη και παρελήφθη με τον αριθμό 472/66Μ/19-01-2016 εσωτερικής αρχειοθέτησης της Υπηρεσίας Γραφείων βουλευτών το οποίο και σας το διαβιβάζω σχετικά» σημειώνεται στην αναφορά.

Παράλληλα, κατηγορεί την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι της απευθυνόταν «σε υψηλούς τόνους» και ότι της ασκούσε «πρωτοφανή ψυχολογική πίεση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «πόλεμος» δεν σταματά στις παραπάνω καταγγελίες, καθώς η πρώην Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να έχει στείλει από τις 23/12/2015 εξώδικα σε υπαλλήλους που εκτέλεσαν εντολές για την αλλαγή των κλειδαριών. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις ακόμη υπάλληλοι κατέθεσαν για το ίδιο ζήτημα την προηγούμενη εβδομάδα στον Εισαγγελέα Ακροάσεων.

Επίσης, η κυρία Κωνσταντοπούλου φέρεται να έχει στείλει στον Εισαγγελέα, τρεις υπαλλήλους που διεξήγαγαν την πραγματογνωμοσύνη για τις κάμερες που επρόκειτο να τοποθετηθούν στην είσοδο του υπόγειου πάρκινγκ, με στόχο την καταγραφή των πινακίδων των οχημάτων που εισέρχονται στη Βουλή, ώστε να ανοίγουν αυτόματα οι μπάρες.

Στον εισαγγελέα έχει στείλει  ακόμη επτά  υπαλλήλους του ΤΑΥΒ για την επέκταση της σύμβασης με τον επιχειρηματία που έχει αναλάβει το κυλικείο και το εστιατόριο της Βουλής.

Από την πλευρά τους, οι υπάλληλοι της Βουλής, τους οποίους αφορούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «εκδικητικές ενέργειες» και υπενθυμίζουν  ότι βρισκόταν σε ανοιχτή και μόνιμη σχεδόν κόντρα με τους υπαλλήλους το διάστημα που διατέλεσε πρόεδρος. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr