current views are: 12

9 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση17:16

Σπίρτζης: Αυτοί είναι οι μετακλητοί του Ποταμιού – Όλα τα ΦΕΚ

Επίθεση στο Ποτάμι σχετικά με τους μετακλητούς υπαλλήλους εξαπολύει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα ΦΕΚ και αποφάσεις για διορισμούς στελεχών του κόμματος στο γραφείο του στη Βουλή. 

Δημοσίευση 17:16’

Επίθεση στο Ποτάμι σχετικά με τους μετακλητούς υπαλλήλους εξαπολύει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα ΦΕΚ και αποφάσεις για διορισμούς στελεχών του κόμματος στο γραφείο του στη Βουλή. 

Επίθεση στο Ποτάμι σχετικά με τους μετακλητούς υπαλλήλους εξαπολύει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα ΦΕΚ και αποφάσεις για διορισμούς στελεχών του κόμματος στο γραφείο του στη Βουλή

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Θεωρούμε ότι είναι και νόμιμο και ηθικό, όπως άλλωστε γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, τα πολιτικά κόμματα, οι βουλευτές, οι Υπουργοί, οι ευρωβουλευτές να έχουν ως μετακλητούς υπαλλήλους, στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης τους» τονίζει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε ανακοίνωση-απάντηση προς το Ποτάμι, σχετικά με τους μετακλητούς υπαλλήλους, δίνοντας στη δημοσιότητα ΦΕΚ και Αποφάσεις, για διορισμούς ως “μετακλητών” στελεχών του Ποταμιού, στο Γραφείο του Κόμματος στη Βουλή.

ΦΕΚ 1

ΦΕΚ 2

ΦΕΚ 3

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην κόρη του επικεφαλής του Ποταμιού, Δήμητρα Χατζηεμμανουήλ – για την οποία ερωτάται ο κ. Θεοδωράκης “ποια είναι η συγγενική τους σχέση”- και στον διορισμό της από τη ΣΤΑΣΥ στο γραφείο του βουλευτή Αττικής του κόμματος Γιώργου Μαυρωτά, η οποία υπογράφεται από τον τότε πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και νυν γενικό διευθυντή της ΝΔ Ν. Παπαθανάση, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

ΦΕΚ 4

ΦΕΚ 5

ΦΕΚ 6

Ολόκληρη ανακοίνωση:

Επειδή έχουμε δεχθεί πολλή λάσπη, τόσο από το «Ποτάμι», όσο και από συνοδοιπόρους του όπως η ΝΔ για το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων και όχι μόνο, δίνουμε τα ΦΕΚ και τις αποφάσεις (ΦΕΚ 811/13/11/2015, απόφαση ΥΠΕΣ αρ. πρωτ: ΔΙΔΚ/Φ.61/14979, απόφαση ΣΤΑΣΥ Α.Π: 6959 16/4/15, ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Α.Π: 6959 16/4/2015, απόφαση ΣΤΑΣΥ 1983 συνεδρίαση 680/30-3-15, ΣΤΑΣΥ Αρ.ΠΡΩΤ: 4313 10/03/15, απόφαση ΣΤΑΣΥ Α.Π: 13456 16/7/14, ΥΠΟΜΕΔΙ ΑΠ: 20633 23/10/2014) και ρωτάμε, το ΠΟΤΑΜΙ και τον κ. Θεοδωράκη:

Είναι με απόφασή σας διορισμένοι στα γραφεία σας στη Βουλή ως μετακλητοί:

  • Ο υπ. βουλευτής Αττικής και εκπρόσωπος τύπου του Ποτάμι, Δημήτρης Τσιόδρας;
  • Η κ. Αποστολάκη, η οποία όλως τυχαίως ήταν και εταίρος σας επιχειρηματικός στο PROTAGON; 
  • Η υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι, Μαρία Αντωνιάδου;

Επίσης ρωτάμε όσον αφορά στην υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ, κ. Δήμητρα Χατζηεμμανουήλ, αποσπασμένης στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Γ. Μαυρωτά, ποια είναι η συγγενική σχέση με τον κ. Θεοδωράκη.

Πώς εξηγούν ότι την απόφαση ενέκρινε ο κ. Παπαθανάσης, τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ και νυν γενικός Διευθυντής της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Οι σχέσεις και επαφές του κ Σταύρου Θεοδωράκη με τη ΝΔ, και τον κ. Μητσοτάκη είναι φανερό ότι έχουν ρίζες από πολύ παλιά…

ΦΕΚ 7

ΦΕΚ 8

ΦΕΚ 9

Ποτάμι: Κάνουν ρουσφετολογικές προσλήψεις και προσπαθούν  απείσουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι

Απαντώντας, το Ποτάμι επεσήμανε πως απασχολούνται στο γραφείο του κόμματος στη Βουλή, τρεις μετακλητοί υπάλληλοι. «Το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κατηγορείται για εκατοντάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις μετακλητών, αντί να απαντήσει με ποια κριτήρια βάζει στο δημόσιο μόνο συγγενείς και κομματικούς φίλους, προσπαθεί να πείσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Ε, δεν είμαστε. Τα κόμματα έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να πάρουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως και επιχορήγηση για να μην εξαρτώνται από κάθε είδους συμφέροντα. Είναι ένα θέμα βέβαια πώς χρησιμοποιούν αυτές τις θέσεις και αν αξιοποιούν ικανούς ανθρώπους ή βολεύουν τους δικούς τους. Όμως για αυτό που εγκαλείται τόσους μήνες η κυβέρνηση δεν είναι οι μετακλητοί στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι μετακλητοί στα υπουργεία. Οι μετακλητοί στη Διοίκηση δηλαδή που λειτουργούν ως το μακρύ χέρι των κομμάτων στο Δημόσιο. Η δική μας πρόταση είναι συγκεκριμένη: να καταργηθεί ο νόμος του ’85 του Τσοχατζόπουλου που μετέτρεψε τα πολιτικά γραφεία των υπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες. Επ’ αυτού περιμένουμε απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα» σημειώνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και προσθέτει:

Τέλος οι κυβερνητικοί Κλουζό προσπαθούν να μπερδέψουν τις δικές τους ρουσφετολογικές προσλήψεις με τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων στα κόμματα και τα γραφεία των Βουλευτών. Η διαφορά είναι απλή: οι αποσπάσεις υπαλλήλων δεν επιβαρύνουν ούτε τον προϋπολογισμό της Βουλής ούτε του κράτους. Και τέλος, ας ενημερωθούν ότι το Ποτάμι συνεπές με τη θέση του ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των αποσπασμένων στα κόμματα, έχει αποσπάσει τον ελάχιστο αριθμό υπαλλήλων από το Δημόσιο. Συγκεκριμένα δικαιούται σαράντα τέσσερις (αριθμός: 44) και έχει αποσπάσει είκοσι επτά (αριθμός: 27). Δεκαπέντε στη Βουλή και δώδεκα στο κόμμα. Περιμένουμε τη δημοσιοποίηση και των δικών τους αριθμών.


σχετικα αρθρα