ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση για απολύσεις στα ΕΑΣ από εργαζόμενους που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ

Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2016, 15:12 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2016, 15:12
Επίθεση στην κυβέρνηση για απολύσεις στα ΕΑΣ από εργαζόμενους που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις απολύσεις εργαζομένων, στην πλειοψηφία τους διευθυντικών στελεχών, στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ΕΑΣ.

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις απολύσεις εργαζομένων, στην πλειοψηφία τους διευθυντικών στελεχών, στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ΕΑΣ.

Παράλληλα εγκαλεί τη Διοίκηση για λάθη, ότι προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες στους εργαζομένους αλλά και για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της με αφορμή την απόλυση έξι εργαζομένων, «η κυβέρνηση της αριστεράς που σε όλους τους τόνους ως αντιπολίτευση παρουσιαζόταν υποκριτικά ως η φωνή έκφρασης της κοινωνίας με υποσχέσεις και δεσμεύσεις ότι ως κυβέρνηση η κοινωνία θα ανασάνει και η δικαιοσύνη θα πρυτανεύσει, αντί αυτού σήμερα χτυπάει αλύπητα και χωρίς προσχήματα.

Η κυβέρνηση της αριστεράς που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της ως αντιπολίτευση που υποσχόταν τον παράδεισο, σήμερα μας οδηγεί όλο και περισσότερο στην κόλαση.

Η κυβέρνηση της αριστεράς και των ΑΝΕΛ που καταδίκαζε τη συρρίκνωση της εταιρείας, την μείωση του προσωπικού, το κλείσιμο εργοστασίων και δεσμευόταν για την ανάπτυξή της με ανοιχτά όλα τα εργοστάσια και με μεγάλο παραγωγικό έργο, ως κυβέρνηση απέδειξε ότι όλα αυτά ήταν ένα ατέλειωτο παραμύθι.

Σήμερα ως κυβέρνηση, μέσα από ανικανότητα και παλινδρομήσεις, έχει δημιουργήσει ένα ζοφερό περιβάλλον για τα Ε.Α.Σ. με οικονομικό στραγγαλισμό, με παραπέρα στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων, με διάλυση της οργανωτικής λειτουργίας που έχει ως αποτέλεσμα, να οδηγείται η εταιρεία στην συρρίκνωση και σε σκοτεινούς και αβέβαιους δρόμους».

Σε ό,τι αφορά τη διοίκηση σημειώνει:

Χωρίς τόλμη και γενναιότητα η Διοίκηση της εταιρείας με απόφασή της 11/2/2016 απέλυσε έξι (6) συναδέλφους, στην πλειοψηφία τους διευθυντικά στελέχη, ως άλλοθι της αδυναμίας τους να διοικήσουν την εταιρεία.

Χωρίς τόλμη και γενναιότητα η Διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες της στους εργαζόμενους.

Χωρίς τόλμη και γενναιότητα η Διοίκηση της εταιρείας δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας.

Χωρίς τόλμη και γενναιότητα η Διοίκηση της εταιρείας αδυνατεί να αναλάβει την παραμικρή ευθύνη για τα αποτελέσματα της διοίκησής της.

Είναι ντροπή και δειλία να απολύονται εργαζόμενοι με την αιτιολογία ότι «χάθηκε η εμπιστοσύνη της Διοίκησης στο πρόσωπό τους»!!!

Είναι ντροπή και δειλία να τους απολύει εν κρυπτώ χωρίς να τους δίνεται τη δυνατότητα να υπερασπίσουν τον εαυτό τους.

Είναι ντροπή και δειλία να απολύονται εργαζόμενοι γιατί διεκδικούν νόμιμα εργασιακά τους δικαιώματα.

Είναι ντροπή και δειλία να νομίζετε ότι με τέτοιες απαράδεκτες και εξοντωτικές αποφάσεις καλύπτονται οι δικές σας αδυναμίες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Κύριοι της Διοίκησης,

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν δίπλα σας, σας στήριξαν κάνοντας κάθε προσπάθεια για να υπάρξει ανάκαμψη της εταιρείας, δικαιολόγησαν τις διοικητικές σας αδυναμίες, δικαιολόγησαν απρεπείς συμπεριφορές, δικαιολόγησαν ακόμα και διοικητικά σας λάθη, προβάλλοντας τη θέλησή τους για συνεργασία για το καλό της εταιρείας.

Δυστυχώς αυτό από εσάς μεταφράστηκε ως αδυναμία και προσπαθώντας να βρείτε εξιλαστήρια θύματα φτάσατε σήμερα στις απολύσεις.

Σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε τις απολύσεις, η εργασιακή ειρήνη είναι απαραίτητη και αναγκαία για την επιβίωση της εταιρείας και έχετε υποχρέωση να το λάβετε υπόψη σας.

Τέλος, καλούν τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη των απολύσεων και να ζητήσουν την άμεση ανάκλησή τους.

«Είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια αν επιμείνετε στις στοχευμένες απολύσεις, η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση, ο συνολικός αγώνας θα βρει δικαίωση για τους άδικα απολυμένους συναδέλφους μας» καταλήγει η ανακοίνωση.