ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με απόφαση Βούτση καταργούνται οι μετακλητοί πρώην προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων

Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου 2016, 15:47 / Ανανεώθηκε 17 Φεβρουαρίου 2016, 15:11
Με απόφαση Βούτση καταργούνται οι μετακλητοί πρώην προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων
Facebook Twitter Whatsapp

Στοπ στους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων πρώην προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων βάζει η Βουλή, τροποποιώντας τον κανονισμό της Βουλής, προκειμένου να μειωθούν κατά 40 οι μετακλητοί του Κοινοβουλίου.

Στοπ στους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων πρώην προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων βάζει η Βουλή, τροποποιώντας τον κανονισμό της, προκειμένου να μειωθούν κατά 40 οι μετακλητοί του Κοινοβουλίου.

Ο κανονισμός αυτός θα ισχύει από τη νέα βουλευτική περίοδο, όπως διευκρινίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Βουλή.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης της Βουλής: «Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση, ο Κανονισμός της Βουλής τροποποιήθηκε, τόσο κατά την εν λόγω διάταξη όσο και κατ’ άλλες διατάξεις του, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να καταργηθούν άνω των σαράντα (40) θέσεων μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, «η θέση μετακλητού υπαλλήλου που δικαιούνται οι πρώην πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων καταργείται με την έναρξη της επόμενης βουλευτικής περιόδου».

Οι τροποποιήσεις του Κανονισμού της Βουλής ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια του Σώματος στις 9 Νοεμβρίου 2015».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τα δημοσιεύματα για «διορισμό μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του πρώην προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών Βουλευτών κ. Ν. Σταυρογιάννη».

Για το θέμα η Βουλή ανακοίνωσε σήμερα ότι «ο κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ως διατελέσας πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών Βουλευτών –οι οποίοι είχαν φθάσει τον αριθμό των έντεκα– κατά την ΙΕ΄ κοινοβουλευτική περίοδο, δικαιούται της συγκεκριμένης θέσης μετακλητού υπαλλήλου, κατ’ εφαρμογήν του Κανονισμού της Βουλής».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr