current views are: 9

20 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση13:55

Επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα: Εμένα δεν με λένε Πάνο Καμμένο – Θες να φτιάξεις κομματικό κράτος

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα παραμείνει στην εξουσία φτιάχνοντας κομματικό κράτος.

 

Δημοσίευση 13:55’

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα παραμείνει στην εξουσία φτιάχνοντας κομματικό κράτος.

 

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα παραμείνει στην εξουσία φτιάχνοντας “κομματικό κράτος”.

 

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας έχει γίνει «πιο παλιός από το παλιό που και ο ίδιος κατακρίνει» ενώ αναφερόμενος στις εντάσεις που έχουν σημειωθεί στα hot spots είπε χαρακτηριστικά πως “εμένα δεν με λένε Πάνο Καμμένο. Οι δικοί σας υπουργοί τα έλεγαν αυτά για τις εντάσεις και τα κλειστά σύνορα”.

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΝΔ, αναγνώρισε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στη περιοχή του Αιγαίου, είναι απαραίτητη προκειμένου όπως είπε , να αντιμετωπιστούν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση του παράλληλου προγράμματος, ασκώντας κριτική στη κυβέρνηση για τη πρακτική της κατάθεσης σωρείας τροπολογιών στα νομοσχέδια, καλώντας μάλιστα τον πρόεδρο της Βουλής να παρέμβει.

«Βρέθηκα στις Βρυξέλλες, έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή φωνή και να σταματήσει η μοιρολατρία των κλειστών συνόρων που κάποιοι υπουργοί προανήγγειλαν», είπε για το προσφυγικό και σημείωσε πως ο ίδιος κράτησε εθνική στάση ευθύνης, στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα. Σημείωσε ωστόσο πως η διεθνής εικόνα της χώρας βρίσκεται στο ναδίρ, για να εξηγήσει πως με τη στάση του προσπάθησε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας που έπληξε ο κ. Τσίπρας.  Για το ΝΑΤΟ, ξεκαθάρισε, πως μετά τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης η αποδοχή της εμπλοκής  στο Αιγαίο, είναι απαραίτητη να ανασχεθούν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ότι άσκησε στις επαφές του στο Βέλγιο, απαίτησε να  ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία για να τερματιστεί η πρακτική μεταφοράς από την ενδοχώρα στα παράλια και στη συνέχεια στην Ελλάδα. « Και από τους ευρωπαίους να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους έναντι της χώρας. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί η ΕΕ να μετεγκαταστήσει πάνω από 500 πρόσφυγες μέσα σε δυο μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως οι επόμενες 15 μέρες θα είναι κρίσιμες για το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων και εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις, κάνοντας ειδική αναφορά στο Καστελόριζο. « Η Τουρκία πρέπει να αποδείξει ότι εννοεί την συνεργασία με την ΕΕ στην ανάσχεση με των ροών. Είναι η τελευταία της  ευκαιρία να δείξει ότι εννοεί αυτά που έχει συμφωνήσει αλλιώς θα βρεθούμε απέναντι σε προβληματικές εξελίξεις για τη χώρα μας», προειδοποίησε.

Από κει και πέρα ο αρχηγός της ΝΔ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι όταν έγινε πρωθυπουργός, διακήρυττέ πως φέρνει το νέο στη πολιτική, αλλά όπως σημείωσε πλέον όλοι γνωρίζουν ότι είναι «πιο παλιός από το παλιό που και ο ίδιος κατακρίνει».

Σύμφωνα με το κ. Μητσοτάκη, το πραγματικό δίλημμα που υπάρχει στη χώρα είναι αν θα προχωρήσει μπροστά με δίκαιες μεταρρυθμίσεις ή θα μείνει στάσιμη στο παρελθόν. Κατηγόρησε δε τη κυβέρνηση ότι τόσο καιρό ουσιαστικά δεν έχει κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά αντίθετα διαλαλεί πως δήθεν διαπραγματεύεται. Για τους αγρότες, είπε πως έπρεπε να αποτελεί δύναμη εξόδου από τη κρίση αλλά η κυβέρνηση με τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει τους αδικεί. « Σήμερα ζητούνται παρεμβάσεις 1,8 δις από το ασφαλιστικό για να καλυφθεί το κενό και είναι δική σας ευθύνη που θα οδηγηθούμε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σε μειώσεις συντάξεων», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, τον οποίο προειδοποίησε να μην στήσει όπως είπε, ένα σκηνικό ρήξης με τος εταίρου μας, ενόψει της αξιολόγησης. « Κάθε φορά που ο πρωθυπουργός πήγε να εκβιάσει, βρέθηκε η χώρα με τη πλάτη στο τοίχο.

Ακόμα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως έχει μηδενική κοινωνική ευαισθησία και ότι τα μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διατηρήσει την εξουσία και να φτιάξει κομματικό κράτος.

«Υπάρχει παράλληλο πρόγραμμα, πρόγραμμα ελέγχου του κράτους, που υλοποιείται με μεγάλη ταχύτητα αποτελεσματικότητα», είπε και αναφέρθηκε στις πρόσφατες κρίσεις στην αστυνομία και το δημόσιο σύστημα παιδείας.

Τέλος χαρακτήρισε επικοινωνιακό πυροτέχνημα το συζητούμενο νομοσχέδιο, προκειμένου να δοθεί ως αντίβαρο στο ασφαλιστικό, τη νέα «φορολογική γκιλοτίνα», τους πλειστηριασμούς και τις «παλινωδίες στις αποκρατικοποιήσεις».  «Το ψέμα και η κοροϊδία δεν περνάνε πια στην Ελλάδα σήμερα», κατέληξε.

Στην δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε εκ νέου έμφαση στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν μεταχειρίστηκε προς κομματικό όφελος τα λάθη της κυβέρνησης στο ζήτημα του προσφυγικού αλλά αντιθέτως έβαλε υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον, που απαιτεί εν προκειμένω ενότητα.

«Μου έκανε εντύπωση στάση σας στο προσφυγικό. Αντί να εκτιμήσετε την στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε στην Ευρώπη και έβαλε πλάτη, μιλήσατε για αλλαγή πολιτικής» είπε και σημείωσε πως «δεν με λένε Πάνο Καμμένο, αυτά για τα hotspots δεν τα είπα εγώ. Οι δικοί σας υπουργοί λένε για τις εντάσεις στα hot spots και στα κλειστά σύνορα. Όταν αναφέρεστε σε αλλαγή στάσης, θα περίμενα να θυμηθείτε τι έλεγε η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, στις ευρωεκλογές. Όχι στο ΝΑΤΟ λέγετε. Και δω μιλάμε για την μεγαλύτερη γεωπολιτική κυβίστηση της ελληνικής ιστορίας. Εάν ήταν εδώ ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έλεγε Τσίπρας και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”.

Αναρωτήθηκε επίσης γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να αναφέρεται μόνο στις τελευταίες εκλογές. «Ρωτήστε έναν άνθρωπο στο δρόμο» τον παρότρυνε για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαξιωθεί από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Ιανουαρίου. «Δεν σας πιστεύουν οι πολίτες. Θα σας καταδιώκουν τα ψέματα που είπατε το Σεπτέμβριο» είπε με έμφαση και επικαλέστηκε τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων. «Δεν μιλώ για πρόθεση ψήφου γιατί σας στεναχωρεί. Δείτε τα ποιοτικά στοιχεία: Πόσοι θεωρούν ότι είναι καλύτερα τα πράγματα ένα χρόνο μετά;» ρώτησε ρητορικά τον Πρωθυπουργό.


σχετικα αρθρα