ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Δυνατή η αποκλιμάκωση της έντασης με τους αγρότες

του Αντώνη Γκιόκα - Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2016, 14:27 / Ανανεώθηκε 25 Φεβρουαρίου 2016, 14:10
Μαξίμου: Δυνατή η αποκλιμάκωση της έντασης με τους αγρότες
Facebook Twitter Whatsapp

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους του μπλόκου της Νίκαιας, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις συζητήσεις υπήρξε κλίμα αλληλοκατανόησης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους του μπλόκου της Νίκαιας, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις συζητήσεις υπήρξε κλίμα αλληλοκατανόησης. Μετά το σημερινό τετ-α-τετ, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι είναι δυνατή η αποκλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί με τους αγρότες

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είπε στον Βαγγέλη Μπούτα, τον επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας, ότι στόχος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι οι αθροιστικές επιβαρύνσεις για φορολογία και ασφαλιστικό να είναι μικρότερες για τους μικρομεσαίους αγρότες με εισοδήματα ως 20.000€.

Δεύτερος στόχος της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν από το Μαξίμου, είναι να εξασφαλιστεί η εθνική σύνταξη για όλους τους Έλληνες και για τους αγρότες.

Επιπλέον, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότυι συζητήθηκε το αφορολόγητο των αγροτών και φαίνεται ότι ο ιαγρότες ικανοποιήθηκαν από την κυβερνητική πρόταση, ενώ ιδιαίτερα έμβαφαση δόθηκε από την κυβέρνηση στην αποποινικοποίηση των αγώνων του αγροτικού κόσμου, όπως άλλωστε τόνισε και ο Αλέξης Τσίπρας προς τον κ. Μπούτα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως είναι δυνατή η αποκλιμάκωση της έντασης στα αγροτικά μπλόκα, μετά την κοινή διάθεση συνεννόησης και εύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr