current views are: 8

26 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση16:23

Στα χαρακώματα Σπίρτζης – Αυγενάκης για τις «στημένες ερωτήσεις»

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών, Χρίστο Σπίρτζη και τον βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Δημοσίευση 16:23’

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών, Χρίστο Σπίρτζη και τον βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών, Χρίστο Σπίρτζη και τον βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή καταγγελία του πρώτου ότι ο αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ έκανε ερωτήσεις στη Βουλή «καθ’υπαγόρευση δημοσιογράφου του ΔΟΛ».

Στις καταγγελίες του Χρίστου Σπίρτζη για «στημένες ερωτήσεις», ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε:

Ο “πασοκοτραφείς” κ. Σπίρτζης – νεόκοπος πλέον ΣΥΡΙΖΑίος – διακατέχεται από φαντασιώσεις συνομωσιών  – τάχα – εις βάρος του και κυριεύεται από φοβίες μπροστά στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τον ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία συνομωσία και δεν πρέπει να φοβάται να έρθει στη Βουλή, ούτε να περπατήσει στην περιφέρεια, για να δει από κοντά τα εργοτάξια με τους “χιλιάδες” εργαζόμενους.

Παράλληλα, κάνει λόγο για ψευτοαπειλές και τον καλεί να απαντήσεις στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις:

Ο φόβος του είναι απλά το αποτέλεσμα της ωμής εξουσίας που ασκεί και με θράσος επικαλείται τη δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον.

Ας αφήσει ψευτοαπειλές και υπονοούμενα, και ας μας απαντήσει στις Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις με ακρίβεια και όπως αρμόζει σε Υπουργό της Κυβέρνησης, και τότε είμαι βέβαιος πως θα δει και ο ίδιος τα πιο αδιαφανή και ανελέητα συμφέροντα να φανερώνονται ανάγλυφα γύρω από τον ίδιο και τους συνομιλητές του!

Μάλιστα, σήμερα ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε νέα ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Επικρατείας και τον υπουργό Δικαιοσύνης, με θέμα «Εκβιασμοί και Δημοκρατικοί Θεσμοί», αναφορικά με το κύκλωμα εκβιαστών που φέρονται να είχαν συστήσει δημοσιογράφοι. 

Αναλυτικά η ερώτηση:   

Ιδιαίτερη αναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση των εκβιασμών στην οποία εμπλέκονται εκδότης – ιδιοκτήτης Μ.Μ.Ε. (έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου) και δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι διέπρατταν εκβιάσεις σε βάρος φυσικών πρόσωπων, Δ.Ε.Κ.Ο., Τραπεζών και Επιχειρήσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας. Στο πλαίσιο της έρευνας, αποκαλύφθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι δράστες κατηγορούνται ότι προσέγγιζαν φυσικά και νομικά πρόσωπα απαιτώντας διάφορα χρηματικά ποσά για καταχώρηση διαφημίσεων σε Μ.Μ.Ε. που διατηρούσαν οι ίδιοι, εκβιάζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναρτούσαν αρνητικά και συκοφαντικά άρθρα σε βάρος τους.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε χθες (25-02-2016) την ανακοίνωση του Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, σύμφωνα με την οποία «Η υπόθεση των κατηγορουμένων για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης εκβίασης και δωροδοκίας βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία θα αξιολογήσει και θα κρίνει την υπόθεση και τα πρόσωπα. Η Δικαιοσύνη αναπνέει, η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, όπως δεν παρεμβαίνει και σε άλλες εν εξελίξει υποθέσεις. Το γεγονός ότι το απόστημα σπάει τώρα, αποδεικνύει ότι αίρονται τα διάφορα εμπόδια και η Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη αφήνονται, απερίσπαστες, να κάνουν τη δουλειά τους».

Με ιδιαίτερη ανακούφιση δεχθήκαμε τις δηλώσεις του κ. Υπουργού και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις, δεδομένου ότι οι θεσμικές εκτροπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, ανεξάρτητες αρχές, τρόπος παραγωγής νομοθετικού έργου (δεκάδες τροπολογίες, πάμπολλες ΠΝΠ), υπερσυγκέντρωση εξουσιών στον Υπουργό Επικρατείας κλπ) επιβάλλουν να είμαστε σε εγρήγορση για την προστασία των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.  

Ζητούμε να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, καθώς και την αυστηρή τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται αλλά και την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1.  Έχει υπάρξει επικοινωνία, πολύ περισσότερο συνάντηση, έστω κι ενός μέλους του «κυκλώματος των εκβιαστών» με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος;
2.   Ποιος ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τη θωράκιση της δημοκρατίας και την ενίσχυση του πλουραλισμού και της ελευθερίας του λόγου;

Σπίρτζης: Δημοσιογράφος από συγκεκριμένο συγκρότημα υπαγόρευε στον Αυγενάκη ερωτήσεις

Βαριές κατηγορίες εναντίον του βουλευτή και αναπληρωτή Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μιλώντας στο Blue Sky ο Χρίστος Σπίρτζης έκανε λόγο για σχέσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι «συγκεκριμένος δημοσιογράφος υπαγόρευε στον κ. Αυγενάκη να κάνει ερώτηση σε σχέση με δημοσίευμα που υπάρχει».

«Δημοσιογράφοι, από συγκεκριμένο συγκρότημα παίρνουν στο τηλέφωνο τον κ. Αυγενάκη και του υπαγορεύουν να κάνει ερώτηση σε σχέση με δημοσίευμα που υπάρχει. Εγώ θυμάμαι ότι ο κ. Αυγενάκης έχει κάνει ερώτηση για δημοσίευμα που υπήρχε στο Βηματοδότη και αμέσως μετά την ερώτηση του βουλευτή υπήρξε δημοσίευμα στα ”ΝΕΑ” που ανήκουν στο ίδιο συγκρότημα, όπου μας κατηγορούσε εμένα και τον κ. Παππά ότι είχαμε συστήσει γραφείο εξυπηρετήσεων και βγάζουμε μάλιστα 5.000 ευρώ την ημέρα από προμήθειες» είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 

Σημείωσε μάλιστα ότι «έχω μάρτυρα για το εν λόγω τηλεφώνημα συγκεκριμένου δημοσιογράφου στον κ. Αυγενάκη». Δείτε το χαρακτηριστικό από σπασμα στο 6’50”:

 

 


σχετικα αρθρα