ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν στέλεχος της περιφέρειας Πελοποννήσου για σχέσεις με τη Χ.Α.

Δημοσίευση 3 Μαρτίου 2016, 16:50 / Ανανεώθηκε 3 Μαρτίου 2016, 17:40
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν στέλεχος της περιφέρειας Πελοποννήσου για σχέσεις με τη Χ.Α.
Facebook Twitter Whatsapp

Μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει με τον συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Μπουλούκο, με τρεις βουλευτές να ζητούν άπό τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη την παραίτησή του.

Μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει με τον συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Μπουλούκο, με τρεις βουλευτές να ζητούν άπό τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη την παραίτησή του, καταγγέλλοντας την κλήση του από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ως μάρτυρα υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Συγκεκριμένα, οι τρεις βουλευτές της Πελοποννήσου, σε κοινή γραπτή δήλωσή τους, καλούν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, να ανακαλέσει από τη θέση του, τον Συμπαραστάτη του πολίτη της Περιφέρειας Γιώργο Μπουλούκο, τον οποίο εγκαλούν για εξόφληση γραμματίων στη Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από την Αρκαδία και Ιωάννης Μανιάτης από την Αργολίδα, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, αναφορικά με την αποκάλυψη ότι ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γεώργιος Μπουλούκος, έχει κληθεί από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο ως μάρτυρας υπεράσπισής του στο δικαστήριο, τονίζουν ότι, «προκαλεί αλγεινή εντύπωση η αποκάλυψη ότι ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Γ. Μπουλούκος, σχετίζεται άμεσα με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και προσωπικά με τον αρχηγό της, τον οποίο έχει κληθεί να υπερασπιστεί στο δικαστήριο».

Υπογραμμίζουν, μάλιστα, πως, «οι πολίτες της Πελοποννήσου προσδοκούν από τον κ. Μπουλούκο να υπερασπισθεί τα δικά τους έννομα συμφέροντα και να συμπαρασταθεί στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις της περιοχής, και όχι φυσικά στις ανομίες εγκληματιών που έχουν αναλάβει την ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και έχουν προπηλακίσει εντός της αιθούσης του Κοινοβουλίου και τον τότε Γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ι. Μανιάτη».

Οι τρεις βουλευτές και πρώην υπουργοί καλούν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, «να τον ανακαλέσει άμεσα από τη θέση του, στην οποία διορίσθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης της Χ.Α. στην Περιφέρεια». 

Επισημαίνοντας πως, «αν ο κ. Μπουλούκος ξεπληρώνει "γραμμάτια" στην εν λόγω παράταξη, οι Πελοποννήσιοι πάντως πληρώνουν φόρους για τη στελέχωση ενός κατεξοχήν δημοκρατικού θεσμού με δημοκράτες πλήρους απασχόλησης».

Μπουλούκος: Σπιλώνουν το όνομά μου 

Από την πλευρά του ο συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Μπουλούκος, αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, απαντά κάνοντας λόγο για «συκοφαντική σπίλωση του ονόματός του», και υπονοεί ότι όλα προέρχονται από την δράση του στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Στην δήλωσή του ο Γιώργος Μπουλούκος αναφέρει ότι «τόσο η οικογενειακή μου ιστορία και παράδοση αγώνων για την Δημοκρατία, όσο και η υποδειγματική, αταλάντευτη και ασυμβίβαστη προσωπική μου διαδρομή και προσήλωση στις δημοκρατικές αξίες και αρχές, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε κανέναν συκοφάντη με υπονοούμενα να σπιλώνει το όνομά μου. Ντροπή σας».

Επιπλέον προσθέτει, «σε όλους όσους ενοχλούνται, από όπου και αν αυτοί προέρχονται, για την αγωνιστική μου δράση ως Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, τους διαμηνύω ότι θα συνεχίσω πρωτοστατώντας να αγωνίζομαι ακόμη πιο δυναμικά για τα δίκαια αιτήματα του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της Χώρας μας και όλων των συναδέλφων μου».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr