current views are: 9

8 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση12:20

Στη Σμύρνη με γεμάτη ατζέντα ο Τσίπρας – Θερμή υποδοχή από τον Νταβούτογλου (φωτό)

Σε πολύ θερμό κλίμα υποδέχτηκε ο τούρκος ομόλογός του, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον Αλέξη Τσίπρα, στη Σμύρνη, στο περιθώριο του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

 

Δημοσίευση 12:20’

Σε πολύ θερμό κλίμα υποδέχτηκε ο τούρκος ομόλογός του, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον Αλέξη Τσίπρα, στη Σμύρνη, στο περιθώριο του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

 

Σε πολύ θερμό κλίμα υποδέχτηκε ο τούρκος ομόλογός του, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον Αλέξη Τσίπρα, στη Σμύρνη, όστο περιθώριο του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Η ατζέντα περιλαμβάνει τη συνέχιση των διαβουλεύσεων για το προσφυγικό, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, κυρίως σε ζητήματα σχετικά με τις μεταφορές, το εμπόριο και τον τουρισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και την Σμύρνη, καθώς και για την σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί και το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ με τη συμμετοχή 36 ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων κυρίως από τους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων, των τροφίμων και ποτών, των κατασκευών και δομικών υλικών, των μεταφορών και logistics.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη:

  • 15:00 Σύνοδος Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας
  • 16:30 Τελετή υπογραφής των Συμφωνιών και κοινές δηλώσεις Τύπου
  • 18:00 Ελληνο-τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ
  • 19:00 Ομιλία του Πρωθυπουργού στην τελετή ανακήρυξής του ως Επίτιμου Διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης
  • 20:00 Δείπνο από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης και την Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν δέκα υπουργοί και πιο συγκεκριμένα οι: Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Σκουρλέτης, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μουζάλας, Έλενα Κουντουρά, Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Αμανατίδης και ο Δημήτρης Μάρδας.

Το Συμβούλιο πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας στις Βρυξέλλες, η οποία παρέπεμψε τις οριστικές αποφάσεις για το προσφυγικό για τις 17 – 18 Μαρτίου.


σχετικα αρθρα