current views are: 5

23 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση10:53

Ρήγας στο Newpost: Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται τρομοκρατικό χτύπημα.

Βαρύ το πέπλο της ανασφάλειας πέφτει στο σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών στη σκιά του απεχθούς τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της Ευρώπης.

Δημοσίευση 10:53’

Βαρύ το πέπλο της ανασφάλειας πέφτει στο σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών στη σκιά του απεχθούς τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της Ευρώπης.

Βαρύ το πέπλο της ανασφάλειας πέφτει στο σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών στη σκιά του απεχθούς τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της Ευρώπης.
 
Η Γηραιά Ήπειρος δοκιμάζεται εκ νέου και αυτό γιατί το τρομοκρατικό χτύπημα του Παρισιού δυστυχώς δεν σηματοδότησε την πλήρη ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Το Βέλγιο χτυπήθηκε από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και η Αθήνα ανησυχεί για τα απόνερα αυτής της πράξης.
 
Ωστόσο καθησυχαστικός εμφανίζεται ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, που τονίζει στο newpost.gr πως η Ελλάδα διαχρονικά έχει τηρήσει μια έντιμη στάση στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής και δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται τρομοκρατικό χτύπημα. Στον αντίποδα δηλώνει απογοητευμένος από τις Ευρωπαϊκές ηγεσίες, τις οποίες χαρακτηρίζει κατώτερες των περιστάσεων.
 
«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως καμία ουσιαστική αλλαγή δεν έγινε μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, η πορεία Ειρήνης των ηγετών προεξέχοντος του Φρανσουά Ολάντ , προσέφερε μόνο ένα φωτογραφικό ενσταντανέ και τίποτα περισσότερο. Το Ισλαμικό Κράτος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εξακολουθεί να γιγαντώνεται και να παρασύρει στο θάνατο χιλιάδες πολίτες όχι μόνο επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ φαντάζει αδύνατο κάποιος να το φρενάρει. Οι Τζιχαντιστές απειλούν και δολοφονούν», τονίζει ο κ. Ρήγας.  
 
«Η Ευρωπαϊκή Αριστερά με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ  εγκαίρως έθεσε τον προβληματισμό ότι η λιτότητα στραγγαλίζει , ζήτησε ουσιαστική παρέμβαση για τη λήξη του πολέμου στη Συρία υπογραμμίζοντας πως η συνέχιση αυτών των δύο πυλώνων ως πολιτικές ενισχύουν τον φονταμεταλισμό και ενδυναμώνουν τους ακραίους κύκλους ακόμα και εντός της Ένωσης. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα που έχει τεθεί πολλάκις από την Ευρωπαϊκή Αριστερά για την χρηματοδότηση του  ISIS, καθώς κυκλοφορούν σενάρια ότι ορισμένες χώρες έχουν συνδράμει οικονομικά στην ανάπτυξη του Ισλαμικού Κράτους», προσθέτει. 
 
Ο Παναγιώτης Ρήγας εκτιμά στο newpost.gr,  ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την οικονομική και την προσφυγική κρίση, τώρα αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της αυτή της ασφάλειας. Ενώ σημειώνει πως εάν τελικά επιτραπεί η ανάπτυξη της ιδεολογίας του φόβου η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε αποσύνθεση , καθώς τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας που θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει σίγουρα θα λειτουργήσου σε βάρος της Δημοκρατίας.
 
Παραδέχεται πάντως πως στη χώρα μας ασκείται η μεγαλύτερη πίεση κυρίως γιατί αποτελεί τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ίδια ώρα που πιέζεται από τις προσφυγικές ροές που προέρχονται από τα Τουρκικά παράλια. 

σχετικα αρθρα