current views are: 9

28 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση09:33

Μοίρας: Στην ευχέρεια Τσίπρα – Καμμένου το θέμα Μουζάλα

«Η τελευταία συμφωνία δεν είναι ίδια με τις προηγούμενες», δήλωσε ο Γιάννης Μοίρας.

Δημοσίευση 09:33’

«Η τελευταία συμφωνία δεν είναι ίδια με τις προηγούμενες», δήλωσε ο Γιάννης Μοίρας.

«Η τελευταία συμφωνία δεν είναι ίδια με τις προηγούμενες», δήλωσε ο Γιάννης Μοίρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε:

Στις 12 Ιουλίου, μετά από 18 ώρες μάχης, ο Αλέξης Τσίπρας και η Ελλάδα βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα είτε να πάει σε συμφωνία, είτε να πέσουμε εντελώς έξω και να ανοίξει διάπλατα η πόρτα για το σχέδιο Σόιμπλε, το Grexit, την επιτήρηση, μνημόνιο και ό, τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Με την τελευταία συμφωνία πηγαίνουμε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικαίου. Επίσης υπάρχει η παραδοχή ότι πρέπει να υπάρξει διευθέτηση του χρέους. Αν κλείσει η συμφωνία ανοίγει η συζήτηση για το χρέος. 

«Οι προηγούμενοι λάμβαναν δυσβάστακτα μέτρα για τον έλληνα φορολογούμενο και ταυτόχρονα οι δανειστές δεν ανταποκρίνονταν στις δικές τους υποχρεώσεις», σημείωσε ο κ. Μοίρας και πρόσθεσε:

Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο του ΔΝΤ που λέει περρισσότερους φόρους, συρρίκνωση των εισοδημάτων και περικοπή δαπανών, είναι επισφαλές και μη αποδοτικό.

«Η τσέπη του Έλληνα δεν αντέχει άλλο, αλλά να μην μένουμε στις διαρροές, να περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης», υπογράμμισε.

Για το προσφυγικό, ο γραμματέας των ΑΝΕΛ είπε ότι «πρέπει να βρούμε λύση για τον Πειραιά και την Ειδομένη και η Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», ενώ για το θέμα του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ανέφερε πως είναι «στην ευχέρεια Τσίπρα – Καμμένου, εκείνοι θα το διευθετήσουν»

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μοίρας αναφερόμενος στη διαφθορά είπε ότι είναι «παντελώς ακατάλληλος να κουνάει το δάχτυλο ο Σημίτης και καλά θα κάνει να μην απευθύνει διδάγματα».


σχετικα αρθρα