ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με φουλ επίθεση ο Λεβέντης στη Βουλή

της Αγγελικής Λάζου - Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2016, 12:18 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2016, 12:18
Με φουλ επίθεση ο Λεβέντης στη Βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

Διαφορετικός από ότι τον έχουμε συνηθίσει, θα εμφανιστεί απόψε στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Διαφορετικός από ότι τον έχουμε συνηθίσει, θα εμφανιστεί απόψε στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο Βασίλης Λεβέντης, θα αφήσει στην άκρη τους ήπιους τόνους και την προτεραιότητα για εθνική συνεννόηση και θα ασκήσει δριμύα κριτική στην Κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διαφθορά. Ο ίδιος όπως είπαν συνεργάτες του στο newpost δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει ή να αναφέρει οποιαδήποτε περίπτωση διαφθοράς πολιτικών προσώπων ή κομμάτων ωστόσο εάν ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσει στοιχεία εμπλοκής του οποιουδήποτε θα ζητήσει την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών , ενώ παράλληλα θα εκφράσει την πλήρη στήριξη του στη δικαιοσύνη.

Ο Βασίλης Λεβέντης τονίζει στους συνεργάτες του ότι η πεποίθηση του είναι πως η δικαστική εξουσία δεν έχει διαβρωθεί και δεν παρουσιάζει συμπτώματα σήψης, παρά ίσως σε μεμονωμένες περιπτώσεις και σε ελάχιστους λειτουργούς.

Η Ένωση Κεντρώων διχάζεται ως προς την αναγκαιότητα να προηγηθεί η συζήτηση περί διαφθοράς την ώρα που η χώρα οδηγείται σε οικονομική ασφυξία από τις πιέσεις των δανειστών και την ανοιχτή διαπραγμάτευση,  αλλά και με το δυσβάσταχτο βάρος που προκαλεί η προσφυγική κρίση , ωστόσο θεωρεί χρήσιμο για τη χώρα ώστε να μπορέσει να πάει παρακάτω να κλείσει ο κύκλος της φαιδρότητας και της διαπλοκής.

Πάντως ο Βασίλης Λέβεντης, έχει ένα επιπλέον άγχος απόψε,  καθώς στο μυαλό του υπάρχουν οι δημοσκοπήσεις που καταγράφουν συμπίεση των εκλογικών του ποσοστών.

Στην ομιλία του, που θα κινηθεί σε υψηλούς τόνους, θα επιχειρήσει να μιλήσει εκ νέου όχι μόνο στους ψηφοφόρους του αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας, για να υπενθυμίσει πως το κόμμα προκρίνει την ενεργό συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια ώστε η χώρα να βγει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες,  αλλά κυρίως , όπως πολλές φορές έχει δηλώσει δημόσια, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στην Ελλάδα. Ο ίδιος εκτιμά ότι χωρίς αξιοκρατία, δικαιοσύνη και σταθερότητα θα συνεχιστεί η εκροή των ικανών σε άλλες χώρες της Ευρώπης και έτσι θα σβήσει κάθε ελπίδα για την Ελλάδα.