current views are: 12

1 Απριλίου 2016
Δημοσίευση17:03

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Πάρε πίσω την απόφαση για το Φεστιβάλ Αθηνών

Να αναιρέσει έστω και τώρα “την άστοχη και πρωτοφανή απόφαση” μετατροπής του Ελληνικού σε Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών με επικεφαλής τον γάλλο σκηνοθέτη Φαμπρ, καλέι με ανάρτησή του Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δημοσίευση 17:03’

Να αναιρέσει έστω και τώρα “την άστοχη και πρωτοφανή απόφαση” μετατροπής του Ελληνικού σε Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών με επικεφαλής τον γάλλο σκηνοθέτη Φαμπρ, καλέι με ανάρτησή του Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Να αναιρέσει έστω και τώρα “την άστοχη και πρωτοφανή απόφαση” μετατροπής του Ελληνικού σε Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών με επικεφαλής τον γάλλο σκηνοθέτη Φαμπρ, καλέι με ανάρτησή του Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση στη θέση του επικεφαλής του Φεστιβάλ του βέλγου Γιαν Φαμπρ, η παράσταση του οποίου είναι γνωστή ως “παλλόμενα πέη” και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

“Με έκπληξη, αλλά κυρίως με λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μπαλτάς, προχωρά ανάμεσα στα άλλα και στην κατάργηση της παρουσίας των Ελλήνων δημιουργών. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τον αφελληνισμό ενός κατεξοχήν εθνικού, πνευματικού, αλλά και τουριστικού προϊόντος, έστω και με όρους εξευτελιστικής ποσόστωσης” αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας​:

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, για σχεδόν 60 χρόνια, αγκαλιάζει και αναδεικνύει διεθνώς την ελληνική πολιτιστική δημιουργία.

Μέσα από αυτόν το θεσμό ουσιαστικά αναπαράγεται, εξελίσσεται και μεταδίδεται στις επόμενες γενιές το αρχαίο ελληνικό θέατρο. Κυρίως όμως τροφοδοτείται η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Με έκπληξη, αλλά κυρίως με λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μπαλτάς, προχωρά ανάμεσα στα άλλα και στην κατάργηση της παρουσίας των Ελλήνων δημιουργών. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τον αφελληνισμό ενός κατεξοχήν εθνικού, πνευματικού, αλλά και τουριστικού προϊόντος, έστω και με όρους εξευτελιστικής ποσόστωσης.

Έστω και τώρα, ζητώ από τον κ. Τσίπρα να αναιρέσει αυτήν την άστοχη και πρωτοφανή απόφαση.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ θα πρέπει να συνεχίσει να εκπέμπει διεθνώς τον ελληνικό πολιτισμό.

 

 

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, για σχεδόν 60 χρόνια, αγκαλιάζει και αναδεικνύει διεθνώς την ελληνική πολιτιστι…

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Friday, April 1, 2016


σχετικα αρθρα