ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η έντονη δραστηριότητα του Παπανδρέου και η επιστροφή του

του Χρήστου Κούτρα - Δημοσίευση 2 Απριλίου 2016, 20:01 / Ανανεώθηκε 2 Απριλίου 2016, 19:03
Η έντονη δραστηριότητα του Παπανδρέου και η επιστροφή του
Facebook Twitter Whatsapp

Λίγο πριν το Σεπτέμβριο, οπότε ανακοινώθηκε πως το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ δεν θα κατέβαινε στις εκλογές, η κίνηση στο Κίνημα ήταν από χλιαρή έως ανύπαρκτη. 

Λίγο πριν το Σεπτέμβριο, οπότε ανακοινώθηκε πως το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ δεν θα κατέβαινε στις εκλογές, η κίνηση στο Κίνημα ήταν από χλιαρή έως ανύπαρκτη.

Τότε ήταν που πολλοί έλεγαν πως ο πρώην πρωθυπουργός απογοητευμένος από την απήχηση του εγχειρήματος του θα προχωρούσε σε διάλυση του κόμματος και οριστική αποχώρηση από την πολιτική.

Στο ενδιάμεσο και για να διαλυθούν οι φήμες ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως είναι εδώ και απόλυτα ενεργός στην πολιτική σκηνή. Ήταν και οι φήμες που είχαν φουντώσει, περί προσωπικών προβλημάτων στο γάμο του, ο κύριος Παπανδρέου δεν ήταν στα "πάνω" του.

Όσο προχωρούσε η συζήτηση για την κεντροαριστερά ο πρώην πρωθυπουργός και ο μηχανισμός του κόμματος έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους. Ο κ. Παπανδρέου έκανε κάποιες δημόσιες παρεμβάσεις και πλεόνασμα οι ανακοινώσεις από το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ για όλα τα θέματα είναι πολλές καθημερινά.

Στο Κίνημα δείχνουν πως είναι ενεργοί. Ανακοινώθηκαν τομεάρχες ,γίνονται συγκεντρώσεις, στελέχη του κόμματος όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης μιλούν συνεχώς με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι για την επόμενη ημέρα στο χώρο. Η επαναδραστηριοποίηση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ δεν είναι τυχαία.

Ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί στη συζήτηση για το νέο κόμμα να μπει επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων του χώρου . Δηλαδή να διεκδικήσει την ίδια αντιμετώπιση για τον ίδιο και το κόμμα του , όπως θα έχουν η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στελέχη του Κινήματος πιστεύουν πως τώρα που ο Παπανδρέου δικαιώθηκε ήρθε η ώρα να πιστοποιηθεί και από τους πολίτες όλο αυτό και αν ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού τότε ο κύριος Παπανδρέου θα δηλώσει παρών.

Ταυτόχρονα στελέχη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ στάζουν χολή, εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου , ο οποίος είναι βέβαιο πως θα αντιδράσει και μάλιστα έντονα αν επιχειρηθεί συμφωνία του ΠΑΣΟΚ με το Γιώργο Παπανδρέου.