ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εθνική Ενότητα» το νέο κόμμα Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου και με... πυρσό (φωτό)

Δημοσίευση 8 Απριλίου 2016, 13:58 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2016, 19:53
«Εθνική Ενότητα» το νέο κόμμα Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου και με... πυρσό (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

"Εθνική Ενότητα" είναι το όνομα του νέου κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Τάκη Μπαλτάκου, οι οποίοι παρουσίασαν τον νέο πολιτικό σχηματισμό, καθώς και τις βασικές αρχές που τον διέπουν.

"Εθνική Ενότητα" είναι το όνομα του νέου κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Τάκη Μπαλτάκου, οι οποίοι παρουσίασαν τον νέο πολιτικό σχηματισμό, καθώς και τις βασικές αρχές που τον διέπουν.

Με το ερώτημα "ως πότε" καλούν τους πολίτες να συνταχθούν με την Εθνική Ενότητα, καθώς -όπως αναφέρουν- "η χώρα είναι υπό ξένη κατοχή επί έξι χρόνια", έχει αρνητική ανάπτυξη και αμείωτη ανεργία, ενώ καταστήματα κλείνιυ, αγρότες υποφέρουν, μικρομεσαίοι αφανίζονται, συντάξεις απομειώνονται, ακίνητες περιουσίες απαξιώνονται.

" Η Ελληνορθόδοξη πολιτική μας ταυτότητα κάθε μέρα νοθεύεται και η Ορθοδοξία, η ψυχή της ψυχής μας, βάλλεται. Ως πότε;" ανέφεραν στην παρουσίαση του κόμματός τους. 

ΟΙ κ.κ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος παρουσίασαν τα επτά κρίσιμα, κατά το κόμμα τους, ερωτληματα προς τον ελληνικό λαό. 

"Η χώρα σήμερα δεν έχει σύνορα και ξένες ΜΚΟ έχουν υποκαταστήσει το κράτος. Ως πότε;" επισημαίνουν ως προς το προσφυγικό, ενώ ρίχνουν τα βέλη τους και στην αντιπολίτευση, στοχεύοντας στο κενό που υπάρχει στο εκλογικό σώμα. "Η χώρα δεν έχει πραγματική αντιπολίτευση σε κανένα κύριο ζήτημα. Ως πότε;" τονίζει η Εθνική Ενότητα

Τα χαρακτηριστικά του νέου κόμματος 

Αυτή τη στιγμή ρόλο προέδρου θα έχει ο Γιώργος Καρατζαφέρης,  τουλάχιστον έως το πρώτο του συνέδριο, ενώ εάν υπάρξει συμμαχία με άλλα πρόσωπα και βρεθεί κατάλληλο πρόσωπο να ηγηθεί, αυτός ενδεχομένως να παραιτηθεί. Ο Τάκης Μπαλτάκος θα έχει ρόλο Γενικού Γραμματέα. 

Οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος, ανέφεραν έχουν ξεκινήσει επαφές και έχουν απευθύνει προσκλήσεις σε πολιτικές προσωπικότητες για να συστρατευθούν με το νέο κόμμα που θέλουν να αποτελέσει το πρόπλασμα για ένα συνασπισμό της Δεξιάς.

Σχετικά με το χαρακτήρα του νέου κόμματος, αφού ανέφεραν ότι είναι «προσβολή το 90% των βουλευτών να είναι μνημονιακοί», ξεκαθάρισαν:

Εμείς είμαστε ευρωσκεπτικιστές. Σήμερα είναι γενέθλια ημέρα μιας νέας προσπάθειας με παλαιές ρίζες να ενωθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις.

Για το θέμα της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υποστήριξαν ότι ελπίζουν η χώρα να μην χρειαστεί να βγει από τη ζώνη του ευρώ, αλλά σημείωσαν με έμφαση: «δεν ζούμε με το φόβο της εξόδου από το ευρώ».

«Έχουμε ξεκινήσει επαφές και θα ολοκληρωθούν με τις προσκλήσεις σε πολιτικές προσωπικότητες. Βλέπω μια δυναμική πρωτόγνωρη για το κόμμα μας, έναν ούριο άνεμο» δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Το νέο κόμμα θα είναι συνέχεια της ΕΡΕ, του Καραμανλή και του Αβέρωφ και θα κινείται στο χώρο της «πατριωτικής δεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού», ανέφεραν οι κκ Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος.

 

Όσον αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια μαζί του.

Μάλιστα ο κ. Μπαλτάκος είπε χαρακτηριστικά:

Ο Μητσοτάκης ανήκει στο κέντρο, να μας αφήσει στην ησυχία μας. Είναι κεντρώος πολιτικός που προέρχεται και εκείνος όπως και ο πατέρας του από το κόμμα των νεοφιλελεύθερων. Ανήκει στο κέντρο, να πάει εκεί και να μας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας που είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα.

 

Σχολιάζοντας το νέο κόμμα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Βλέπουμε μια απόπειρα να αποκτήσουν μια κάποια πολιτική έκφραση γνωστές προσωπικές φιλοδοξίες. Δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία».