current views are: 6

8 Απριλίου 2016
Δημοσίευση15:12

Γεννηματά: Η κυβέρνηση απέτυχε και πρέπει να παραιτηθεί

Παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από τη Μεγαλόπολη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης.

Δημοσίευση 15:12’

Παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από τη Μεγαλόπολη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης.

Παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από τη Μεγαλόπολη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συνοδευόμενη από τους βουλευτές και πρώην υπουργούς Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Γιάννη Μανιάτη, επισκέφθηκε το μεσημέρι τη Μεγαλόπολη και στο δημαρχείο συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή, ενώ αμέσως μετά πήγε στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ και ενημερώθηκε για την νέα 5η μονάδα παραγωγής ρεύματος συνδυασμένου κύκλου που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο και λειτουργεί δοκιμαστικά από το Δεκέμβριο του 2014.

Η κ. Γεννηματά, αποχωρώντας από το δημαρχείο Μεγαλόπολης, σε δηλώσεις της εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι, «ο κ. Τσίπρας που θα έσκιζε τα μνημόνια, σήμερα σκίζει τα μικρομεσαία εισοδήματα με τη φορολογία. Θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και σήμερα έχει στο στόχαστρο την ιδιοκτησία. Θα κούρευε τα δάνεια και σήμερα απειλείται η πρώτη κατοικία. Θα στήριζε τη νέα γενιά και σήμερα της φορτώνει όλα τα βάρη του ασφαλιστικού για να κλείσει τη μαύρη τρύπα που αυτός δημιούργησε».

Προσέθεσε ότι η δικαιοσύνη δοκιμάζεται, όπως και η ελευθερία της έκφρασης και τόνισε, «διαπραγματεύονται χωρίς σχέδιο και χωρίς στρατηγική. Με δεδομένες τις ακραίες θέσεις που όλα αυτά τα χρόνια εκφράζει το ΔΝΤ, οι άγονες συγκρούσεις που η κυβέρνηση προκαλεί, βυθίζουν ακόμη περισσότερο την οικονομία και απομακρύνουν την ελπίδα για τη μείωση του δημοσίου χρέους. Τι άλλο πρέπει επιτέλους να συμβεί στη χώρα για να αποδεχτεί η κυβέρνηση ότι απέτυχε και να παραιτηθεί;».

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος ζήτησε από την κ. Γεννηματά να συμβάλει στην επίλυση τριών βασικών προβλημάτων που αφορούν την περιοχή: Πρώτον στην εφαρμογή δικτύου διανομής φυσικού αερίου για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, δεύτερον στην επέκταση κι ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη και τρίτον στη στελέχωση με το αναγκαίο ιατρικό και λοιπό προσωπικό του κέντρου υγείας Μεγαλόπολης, που φέρει το όνομα του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά.

Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ και ξεναγήθηκε στην 5η μονάδα παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης δήλωσε ότι «στη Πελοπόννησο χτυπά πλέον η καρδιά δυο πολύ μεγάλων ενεργειακών έργων».

Προσέθεσε ότι, «για τα έργα αυτά, που είναι εξαιρετικά σύνθετα, συνεργάστηκαν πολύ αποτελεσματικά ο δημόσιος και ο ιδιωτικός φορέας και μάλιστα ελληνικές επιχειρήσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί τα έργα δίνουν ώθηση στην τοπική και στην εθνική οικονομία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, προστατεύουν το περιβάλλον και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Φεύγω από εδώ με τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να αφήσει πίσω της την κρίση και ιδιαίτερα αυτή την τελευταία περίοδο στην οποία μας οδήγησαν οι λανθασμένες αποφάσεις και οι χειρισμοί του 2015».


σχετικα αρθρα