ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη καλύπτει Πολάκη: Λεκτικό ατόπημα - Ουδείς βρίσκεται στο απυρόβλητο

Δημοσίευση 14 Απριλίου 2016, 14:15 / Ανανεώθηκε 14 Απριλίου 2016, 14:30
Γεροβασίλη καλύπτει Πολάκη: Λεκτικό ατόπημα - Ουδείς βρίσκεται στο απυρόβλητο
Facebook Twitter Whatsapp

Για την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ALPHA η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι πρόκειται για λεκτρικό ατόπημα, ενώ πρόσθεσε ότι ''δεν πρέπει να ποινικοποιείται ο δημόσιος λόγος'' και ''ότι δεν χρειάζεται κραυγές''.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ALPHA η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι πρόκειται για λεκτικό ατόπημα, ενώ πρόσθεσε ότι ''δεν πρέπει να ποινικοποιείται ο δημόσιος λόγος'' και ''ότι δεν χρειάζεται κραυγές''.

Όπως τόνισε η κυρία Γεροβασίλη:

Κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο και δεν πρέπει να βρίσκεται στο απυρόβλητο, ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος. Δημόσια κριτική γίνεται σε όλους και από όλους. 

 Άκουσα προσεκτικά την ομιλία του κ. Πολάκη. Ως λεκτικό ατόπημα θα το έβλεπα. Βεβαίως είναι αγανακτισμένος με τη συμπεριφορά μέρους των ΜΜΕ απέναντί του και με τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για έναν υπουργό, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και δεν έχουν αντίστοιχα σχολιαστεί.

Την ίδια στιγμή η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι ''θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για το πρόβλημα της ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου. Έχω δεχτεί ως κυβερνητική εκπρόσωπος δύο μηνύσεις για ερωτήματα που έθεσα. Οι απαντήσεις στα οποία, δεν οφείλονται σε μένα αλλά στον ελληνικό λαό. Θα χαρακτήριζα τις κινήσεις αυτές απώλεια ψυχραιμίας. Εννοείται ότι πρέπει να είμαστε αυστηροί για να διατηρήσουμε σε ένα κόσμιο επίπεδο την πολιτική αντιπαράθεση''.

Η κ. Γεροβασίλη σχολίασε και τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ, σχολιάζοντας ότι ''ήταν για πρώτη φορά αποκαλυπτικός''.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο:

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να στείλει μήνυμα από τις ΗΠΑ ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του ΔΝΤ, δηλαδή την αποτυχημένη συνταγή λιτότητας: την διάλυση του κοινωνικού κράτους, τις μειώσεις μισθών/συντάξεων, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Ενώ έχει δηλώσει ότι αν ήταν ο ίδιος υπουργός δεν θα εφάρμοζε αυτήν την πολιτική, σήμερα επανέρχεται με δηλώσεις και συμμερίζεται τις απόψεις του ΔΝΤ. 

Ο κ. Μητσοτάκης είναι για πρώτη φορά αποκαλυπτικός. Ήταν στις ΗΠΑ και ενδεχομένως, ξεχάστηκε.

Η ίδια, επίσης, τόνισε σε σχέση με τις ''μονομερείς ενέργειες για τα νομοσχέδια'' ότι ''από κανέναν αξιωματούχο δεν εκφράστηκε ένσταση για μονομερή ενέργεια. Μονομερής ενέργεια θα ήταν αν απείχαν από τα συμφωνηθέντα''.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι ''έχουμε συγκλίνει στο 95% και απομένει ένα 5% για την αξιολόγηση. Στόχος είναι στο προσεχές Eurogroup να ολοκληρωθεί η σύγκλιση και η αξιολόγηση.

Σε σχέση με το ΔΝΤ και την συμμετοχή του στο πρόγραμμα σχολίασε ότι ''έχει συμφωνηθεί ότι μετά την αξιολόγηση θα αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετέχει ή όχι''. 

Παράλληλα, αναφορικά με τις ευρωπαϊκές επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι ''ο στόχος τους είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής θέσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Δημοσιοποιεί τις εξελίξεις στα τέσσερα μεγάλα θέματα: φορολογικό, ασφαλιστικό, δημοσιονομικό, κόκκινα δάνεια. Καθώς επίσης, πού βρίσκεται η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, και το προσφυγικό. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλά και δύσκολα βήματα. Όλα τα μέρη πρέπει να τηρήσουν τη συμφωνία του καλοκαιριού''.

Τέλος, σχετικά με τα «Panama Papers» ανέφερε ότι ''η δικαιοσύνη και αρμόδιες Αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους για να υπάρξει αίσθημα δικαίου στην ελληνική κοινωνία''. 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr