ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Κούτρας

Δημοσίευση 14 Απριλίου 2016, 22:01 / Ανανεώθηκε 14 Απριλίου 2016, 21:02
Γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Κούτρας
Facebook Twitter Whatsapp

Γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας.

Γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας.

«Ένας προϊστάμενος όταν χάνει από το περιβάλλον του έναν καλό, διακεκριμένο συνεργάτη και σπουδαίο επαγγελματία το κάνει με μεγάλο κόπο» είπε ο κ. Κοτζιάς στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση τονίζοντας:

Ένας υπουργός πρέπει να αναδείξει πάντα την ισορροπία ανάμεσα στην απώλεια ενός σπουδαίου επαγγελματία, με γνώμη που να τη στηρίζει και να την παλεύει με ευπρέπεια, όπως είναι ο Κωνσταντίνος Κούτρας, και την εγωιστική φυσική τάση να τον κρατήσει κοντά του. Διότι θα ήταν άδικο, όπως είπε, να φεύγουν αυτοί με τους οποίους δεν μπορείς να συνεργαστείς ή δεν επιτελούν ουσιαστικό έργο ή τόσο έργο όσο θα ήθελε.

Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε ότι «η λύση σε αυτό το παράδοξο είναι να τον κρατήσεις λογικό χρονικό διάστημα- πέρσι ήταν η μετακίνηση του κ. Κούτρα- και μετά να τον αφήσεις να πετάξει με τα φτερά του γιατί οι καλοί συνεργάτες που έχουμε όπου κι αν πάνε καλοί θα είναι» επισήμανε ο κ. Κοτζιάς.

«Είμαι σίγουρος» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών «ότι στη Νέα Υόρκη θα έχουμε μία σημαία ψηλά στις επικοινωνίες μας, στην προβολή της χώρας μας, έναν σπουδαίο πρόξενο που θα βοήθήσει και τον απόδημο ελληνισμό, την ομογένεια», ευχόμενος να είναι καλοτάξιδος ο κ. Κούτρας και ευχαριστώντας τον «για τη συνεργασία και τις επιτυχίες στην ανταπόκριση της ανάγκης του υπουργείου και της πολιτικής μας».

Ο κ. Κούτρας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Κοτζιά τόσο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε όλο αυτό το διάστημα, καθώς «ήταν μία σημαντική συνεργασία που μου δίδαξε γνώσεις που πραγματικά ήταν σε άγνωστους τομείς» για εκείνο όσο, όπως είπε, και για την ανάθεση της αποστολής του προξένου στη Νέα Υόρκη.

«Ο πήχυς της υπηρεσίας ενημέρωσης είναι πολύ ψηλά» τόνισε ο κ. Κούτρας. Και πρόσθεσε: «Τον παρέλαβα πολύ ψηλά και τον ανεβάσαμε ακόμα περισσότερο. Η παρουσία του εθνικού υπουργείου Εξωτερικών στο χώρο των κοινωνικών δικτύων, του ίντερνετ έχει πραγματικά απογειωθεί και με τις οδηγίες του υπουργού και των προηγούμενων υπουργών καταφέραμε πάρα πολλά».

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ απηύθυνε ευχαριστίες προς την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, συνάδελφους του διπλωμάτες, χωρίς να ξεχάσει φυσικά και όλους τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών, τους συνεργάτες του στην υπηρεσία ενημέρωσης, τη δεύτερη οικογένειά του όπως είπε, καθώς και τους διπλωματικούς συντάκτες.