current views are: 12

15 Απριλίου 2016
Δημοσίευση09:22

Μάρδας για Ηλεκτρονική: Δεν φταίνε για τα πάντα τα capital controls (Βίντεο)

”Δεν είναι δυνατόν να ευθύνονται για τα πάντα τα capital controls” τόνισε με αφορμή την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας από τη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση 09:22’

”Δεν είναι δυνατόν να ευθύνονται για τα πάντα τα capital controls” τόνισε με αφορμή την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας από τη Θεσσαλονίκη.

”Δεν είναι δυνατόν να ευθύνονται για τα πάντα τα capital controls” τόνισε με αφορμή την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας από τη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην Ομοσπονδία Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής   Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την πρωτοβουλία «Τιμώμενη Χώρα»με την οποία θα παρέχεται έκπτωση 20% από τα εμπορικά καταστήματα κάθε χρόνο για τους τουρίστες από «4 τιμώμενες χώρες», ο υφυπουργός ερωτώμενος σχετικά δήλωσε ότι αν και τα capital controls αποτελούν μία δυσάρεστη κατάσταση, δεν είναι δυνατόν να αποδίδονται τα πάντα σε αυτά και πρόσθεσε πως για την περίπτωση της Ηλεκτρονικής και το πως οδηγήθηκε στην πτώχευση θα απαντήσει το αρμόδιο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα: 

Αν ήταν πράγματι  κύρια αιτία τα capital controls στην περίπτωση της Ηλεκτρονικής, αυτό θα μπορούσε να φανεί από ένα και μόνο γεγονός. Από το ότι οι όποιες επιτροπές θα απαγόρευαν την εισαγωγή υλικών αγαθών, που αγόραζε η συγκεκριμένη εταιρεία από το εξωτερικό και τα πωλούσε .

Δεν υπήρξε η παραμικρή απαγόρευση του οποιαδήποτε αιτήματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση την κύρια αιτία θα τη δείτε στην απόφαση του Δικαστηρίου» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε ότι γενικότερα «οι επιχειρηματίες πράγματι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, άλλοι λίγα, άλλοι πολλά προβλήματα και αυτά οι επιχειρήσεις προσπάθησαν να τα αντιμετωπίσουν με τη στρατηγική την οποία εισήγαγαν. Δεν ήταν τα capital controls μια επιθυμητή εξέλιξη. Προσπαθήσαμε να τα αντιμετωπίσουμε με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Δείτε το βίντεο: 

 


σχετικα αρθρα