ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης κατά ΤΑΙΠΕΔ: Λάθος επιλογή ο Πιτσιόρλας - Εφαρμόζει δικό του σχέδιο

Δημοσίευση 21 Απριλίου 2016, 17:36 / Ανανεώθηκε 21 Απριλίου 2016, 21:48
Σκουρλέτης κατά ΤΑΙΠΕΔ: Λάθος επιλογή ο Πιτσιόρλας - Εφαρμόζει δικό του σχέδιο
Facebook Twitter Whatsapp

Βολές προς το ΤΑΙΠΕΔ και τον επικεφαλής του Στέργιο Πιτσιόρλα εξαπέλυσε σήμερα σε συνέντευξή του στον Real Fm o υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης. 

Βολές προς το ΤΑΙΠΕΔ και τον επικεφαλής του Στέργιο Πιτσιόρλα εξαπέλυσε σήμερα σε συνέντευξή του στον Real Fm o υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης. 

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη:

Σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις ακραίες φωνές των δανειστών, έχει να αντιμετωπίσει και αυτούς στο εσωτερικό που ουσιαστικά την σιγοντάρουν. Την τρόικα εσωτερικού. Δεν αναφέρομαι μόνο στους γνωστούς, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, αναφέρομαι και σε εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι υπονομεύουν αυτή τη συζήτηση. Για παράδειγμα στο δικό του σχέδιο που εφαρμόζει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων το ΤΑΙΠΕΔ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για τον επικεφαλής του οργανισμού Σ. Πιτσιόρλα, ο οποίος, όπως είπε, ''δρά με σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης'', ενώ τον χαρακτήρισε λάθος επιλογή.

Το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι ένας μάνατζερ ιδιωτικοποιήσεων, αυτών που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, το βλέπετε από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κύριο Πιτσιόρλα, ο οποίος κατά τη γνώμη μου κινείται με ένα σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης.

Και επειδή δεν έχει αξία αυτά να τα λέω μόνο στο ραδιόφωνο, προσωπικά στην επόμενη συνεδρίαση κυβερνητικών οργάνων, την Δευτέρα μπορεί να γίνει ΚΥΣΟΙΠ, θα θέσω αυτό το ζήτημα. Δεν μπορεί δηλαδή, όταν εμείς συζητάμε για το νέο ταμείο αξιοποίησης, το οποίο διαφοροποιείται από την μέχρι τώρα πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, όπως την υλοποιούσε το ΤΑΙΠΕΔ επί Σαμαρά, να έρχεται το ΤΑΙΠΕΔ και να κινείται αυτονόμως.

Ο υπουργός σχολιάζοντας την επισήμανση ότι ο κ. Πιτσιόρλας είναι επιλογή του Πρωθυπουργού απάντησε: «Γίνονται και λάθη στις επιλογές. Αλλά εμένα με ενδιαφέρει η ουσία».

Εξάλλου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε λόγο για διαρροές από το ΤΑΙΠΕΔ για μέλη της κυβέρνησης.

Εκ μέρους του  ΤΑΙΠΕΔ,  το οποίο όπως ξέρετε επειδή ακριβώς διαχειρίζεται  και χρήματα, αυτές πάντοτε οι διαρροές έχουν ανάγκη και από οικονομική βοήθεια.