ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από «Παπανδρέου - Γεννηματάς» σε «Γεννηματά - Παπανδρέου»

του Χρήστου Κούτρα - Δημοσίευση 20 Μαΐου 2016, 22:01 / Ανανεώθηκε 20 Μαΐου 2016, 23:38
Από «Παπανδρέου - Γεννηματάς» σε «Γεννηματά - Παπανδρέου»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Γιώργος Γεννηματάς υπήρξε λαμπρό στέλεχος των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου. Έβαλε το στίγμα του στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. 

 

Ο Γιώργος Γεννηματάς υπήρξε λαμπρό στέλεχος των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου. Έβαλε το στίγμα του στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Στη συνείδηση του ελληνικού λαού έμεινε κυρίως από το ΕΣΥ το οποίο υπάρχει και σήμερα και έδωσε πρόσβαση σε εκατομμυρια Έλληνες στη νοσοκομειακή περίθαλψη. Υπερβολές στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης κομματικής πελατείας έγιναν, ωστόσο σε τίποτα δεν μειώνεται το τεράστιο έργο του Γιώργου Γεννηματά. Τον Γεννηματά τον χτύπησε δυστυχώς ο καρκίνος και έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Αν δεν είχε συμβεί αυτό ο Γεννηματάς θα ήταν ο δεύτερος πρόεδρος στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου και πιθανότατα θα είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας ή τουλάχιστο αυτό φαινόταν πριν χτυπήσει ο καρκίνος. Παπανδρέου και Γεννηματάς εμπιστεύονταν και σέβονταν ο ένας τον άλλο, είχαν περάσει και τις κόντρες τους αλλά πάντα ήταν κοντά.

Τώρα, ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος και στο ΠΑΣΟΚ έγινε πρόεδρος και πρωθυπουργός έγινε και τώρα έχει ιδρύσει άλλο κόμμα και έχει φύγει από το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η κόρη του Γιώργου Γεννηματά, Φώφη είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και ο Γιώργος Παπανδρέου ​είχε πάντα καλές σχέσεις με την κυρία Γεννηματά και ο Παπανδρέου το 2007 είχε βρει στο πρόσωπο της κυρίας Γεννηματα την ιδανική επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο Άρειος Πάγος όμως είχε διαφορετική άποψη καθώς η κυρία Γεννηματά είχε μόλις παραιτηθεί από τη θέση της στην υπερνομαρχία. Έκτοτε Παπανδρέου και Γεννηματά διατηρούσαν αποστάσεις ασφαλείας έχοντας ωστόσο πολλούς κοινούς καλούς και πιστούς φίλους από την εποχή των γονιών τους.

Οι γεννηματικοί (πάντα ήταν πολλοί στο ΠΑΣΟΚ) θεωρούν πως αποκατάσταθηκε έστω και δια της Φώφης η ιστορία και η αγωνία τους είναι αν θα καταφέρουν ποτέ να δουν μια Γεννηματά στο Μαξίμου. Η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου έχουν κόντρα. Κόντρα αδιανόητη για τους γονείς τους. Πέρα από τις όποιες δικαιολογίες αναφέρουν για την αιτία της κόντρας(οτι είναι ο διάλογος για την κεντροαριστερά) η πραγματικότητα είναι πως ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα προσθέσει τίποτα στο εγχείρημα ,αντιθέτως θα αφαιρέσει. 

Εκεί βρίσκεται η ουσία και πουθενά αλλού, ούτε στην πρόταση του Παπανδρέου για συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ ,ούτε στη μη πρόσκληση στο τραπέζι διαλόγου, ούτε σε φόβους περί καρέκλας. Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ακράδαντα πως μπορεί τώρα να ξεκινά μια νέα πορεία για τη Δημοκρατική Παράταξη, παράλληλα πιστεύουν κάποιοι πως μια συνεργασία με το Γιώργο Παπανδρέου θα έβαζε φρένο σε αυτή την πορεία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr