current views are: 8

28 Μαΐου 2016
Δημοσίευση17:05

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για την παραμονή στην… αντιπολίτευση

Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία ξέσπασε με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του. 

Δημοσίευση 17:05’

Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία ξέσπασε με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του. 

Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία ξέσπασε με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του.

Τόσο η Όλγα Γεροβασίλη όσο και η Κουμουνδούρου επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για στρατηγικό αδιέξοδο στη Συγγρού, ενώ προέβλεψαν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει για πολύ καιρό στην αντιπολίτευση. Η απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία ήταν στο ίδιο αιχμηρό ύφος, καλώντας την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να απολογηθεί για τα “ψέματα”, το “διχασμό” και την “απάτη” προς τον ελληνικό λαό.  

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ του μίσους, του διχασμού και της αχρειότητας

“Ο ΣΥΡΙΖΑ του μίσους και του διχασμού του κ. Κυρίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ της αχρειότητας του κ. Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ της φορολογικής σφαγής του κ. Τσακαλώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθημα του λαϊκοεθνικιστικού τυχοδιωκτισμού του κ. Καμμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ της αυταπάτης, του ψέματος και της απάτης του κ. Τσίπρα μιλά απογυμνωμένος από κάθε επιχείρημα, από κάθε σοβαρότητα και κάθε αξιοπιστία” τονίζει σε απαντήτική της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει:

Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore.

Είναι ντροπή τους. Προκαλούν την ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται βάναυσα από το φορολογικό σοκ και την αποτυχημένη πολιτική τους.

Οι πολίτες και η Νέα Δημοκρατία απαιτούμε να απολογηθούν αμέσως.

Γεροβασίλη – ΣΥΡΙΖΑ: Θα είναι μακρά η παραμονή στην αντιπολίτευση…

Είχε προηγηθεί αιχμηρό σχόλιο της κυβερνητικής εκπορσώπου, Όλγας Γεροβασίλη η οποία ευχήθηκε “κουράγιο” στον κ. Μητσοτάκη γιατί όπως ανέφερε “θα μείνει για πολύ καιρό στην αντιπολίτευση”. Με αφορμή την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του τον κατηγόρησε για προκλητικότητα.

“Είναι τουλάχιστον προκλητικό να υποδύεται ο κ. Μητσοτάκης τον πολιτικό που εμφανίστηκε μόλις εχθές πάνω στην γη, με μοναδικό του σκοπό να υπερασπιστεί τους αδύναμους και το δημόσιο συμφέρον” τονίζει σε σχόλιό της η Όλγα Γεροβασίλη.

Και συμπληρώνει:

Και αποτελεί έκφραση αισθήματος ήττας η οργή που εκδηλώνει για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έκλεισε, και μια περίοδος πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης έχει ήδη ξεκινήσει. Του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, γιατί η παραμονή του στην αντιπολίτευση θα είναι μακρά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν νωρίτερα και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία τόνισε ότι “για να λύσει το αδιέξοδο του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης αυτή την εβδομάδα ζητά πάλι εκλογές”.

«Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε σήμερα: “Οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση”. Οι πολίτες θα του χαρίσουν ακόμα πολλά χρόνια εκεί» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Παρότι τα αποτελέσματα του Eurogroup τον διέψευσαν παταγωδώς, συνεχίζει ακάθεκτος το ρεσιτάλ καταστροφολογίας. Έχοντας ξεμείνει από επιχειρήματα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσιάζεται ξανά ως ο μέγας μεταρρυθμιστής, βαφτίζοντας βέβαια μεταρρυθμίσεις τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις χάρες στη διαπλοκή και στους ημετέρους.

Για να λύσει το αδιέξοδο του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης αυτή την εβδομάδα ζητά πάλι εκλογές. Απευθύνεται σε αμνήμονες, όμως κανείς δεν έχει ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες ούτε της κυβέρνησης ΝΔ, ούτε της υπουργίας του. Κανείς δεν έχει ξεχάσει το σάπιο κατεστημένο που διέλυσε τη χώρα.

 


σχετικα αρθρα