current views are: 12

1 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση15:28

Ένταση με εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ στο υπ. Εργασίας – Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Τόσκα

Απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε εργαζόμενους της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ, που το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας..

Δημοσίευση 15:28’

Απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε εργαζόμενους της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ, που το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας..

Απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε εργαζόμενους της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ, που το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας και επιχείρησαν να στήσουν σκηνές ζητώντας να περάσει στα χέρια τους το εργοστάσιο.

Στο σημείο επικράτησε ένταση με την αστυνομία αρχικά να τους απωθεί με ασπίδες και στη συνέχεια προχώρησε σε χρήση χημικών ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των εργαζόμενων του συνεταιριστικού εγχειρήματος της ΒΙΟΜΕ, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Εργασίας μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων τους με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ρ.Αντωνοπούλου, αποτελεί ενέργεια απαράδεκτη και καταδικαστέα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η διερεύνηση του συμβάντος και η απόδοση ευθυνών είναι αυτονόητες και επιβεβλημένες ενέργειες», προσθέτοντας πως «το ίδιο αυτονόητος είναι και ο τερματισμός της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους ενώ στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και οι ΡΟΜΠΕΝ του ξύλου, εργαζόμενοι στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο Επεξεργασίας Ξυλείας στην Πατρίδα Ημαθίας.

Όπως καταγγέλλεται από την Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης «υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός, χρήση χημικών και προσαγωγές. Οι δύο προσαχθέντες απελευθερώθηκαν τελικά χωρίς κατηγορίες, αλλά με πληγές και μώλωπες. Ένας διαδηλωτής έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ράμματα μετά την αστυνομική επίθεση. Άλλος ένας διαδηλωτής έχει υποστεί πιο ελαφρά τραύματα».

 


σχετικα αρθρα