ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλέπει τον κινέζο πρόεδρο σήμερα ο Τσιπρας

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2016, 06:01 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2016, 22:19
Βλέπει τον κινέζο πρόεδρο σήμερα ο Τσιπρας
Facebook Twitter Whatsapp

Την επέκταση της συνεργασίας με το Πεκίνο επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση. 

Την επέκταση της συνεργασίας με το Πεκίνο επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση μετά από μια σειρά συναντήσεων που θα έχει στην Κίνα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού σήμερα, Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων του Λαού στην πλατεία Τιέν Αν Μεν, ενώ προβλέπεται συνάντηση με τον πρόεδρο της Λ.Δ. της Κίνας, Ξι Γινπινγκ. 

Την Τετάρτη ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να πετάξει στη Σαγκάη για συνομιλίες με τον πρόεδρο της κινέζικης εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba, η οποία προτίθεται να δραστηριοποιηθεί από το φθινόπωρο στην Ελλάδα καθώς και με τον πρόεδρο της Cosco.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της ZTE και συνάντηση με τον πρόεδρο της ZTE και συνομιλίες με τον πρόεδρο της επενδυτικής εταιρείας Fosun και άλλους Κινέζους επιχειρηματίες.

Χθες, στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ, συζητήθηκαν έξι ελληνικές επενδυτικές προτάσεις. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση για τις επενδυτικές προτάσεις ήταν ιδιαίτερα διευρυμένη καθώς συνεχίστηκε και στο γεύμα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι προτάσεις αφορούν:

1. Επενδύσεις στο Θριάσιο, τα ναυπηγεία και το Καστέλι. Ειδικότερα, τη συμμετοχή των κινεζικών εταιρειών στους διαγωνισμούς στο Θριάσιο και Καστέλι καθώς διεύρυνση της δυνατότητας ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

2. Επένδυση στον τραπεζικό τομέα.

3. Διεύρυνση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στη Κίνα.

4. Έρευνα και καινοτομία. Δημιουργία κέντρου Research and Development στην Ελλάδα.

5. Επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα. Αύξηση τουρισμού, απ’ ευθείας πτήση Πεκίνο-Αθήνα.

6. Συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα και στην εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μόνιμη ελληνοκινεζική επιτροπή παρακολούθησης των παραπάνω θεμάτων, που θα εξετάσει τα επόμενα βήματα σε κάθε τομέα ξεχωριστά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr